A
Admin
Yönetici
Yönetici
Öztürk, “Keşan’da doğal gaz hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar”, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılan binaların durumu” ve “Keşan ve çevresinin deprem riski açısından değerlendirilmesi” ile ilgili verdiği soru önergelerine cevap bekliyor CHP Edirne il Genel Meclisi Üyesi Aladdin Öztürk, 8 Mayıs Perşembe günü Edirne İl Genel Meclisi’ne verdiği soru önergeleri ile önemli gündem maddelerine değindi. Öztürk, “Keşan’da doğal gaz hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar”, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılan binaların durumu” ve “Keşan ve çevresinin deprem riski açısından değerlendirilmesi ilgili soru önergelerini verdi. Öztürk’ün verdiği soru önergeleri şöyle; CHP’Lİ ALADDİN ÖZTÜRK’TEN EĞİTİM YAPISI SORUSU: “YIKILAN OKUL BİNALARININ YERİNE NE YAPILACAK?” CHP’li Meclis Üyesi Aladdin Öztürk, 8 Mayıs tarihinde İl Genel Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile Keşan’daki Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılan binalarının akıbetini ve yerine yeni bir eğitim yapısı inşa edilip edilmeyeceğini İl Genel Meclisi gündemine taşıdı. YIKILAN OKUL BİNALARININ AKIBETİ SORULDU: KEŞAN’DAKİ EĞİTİM YAPISI BELİRSİZLİĞİ MECLİS GÜNDEMİNDE Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Aladdin Öztürk, 25 Eylül 1972 tarihinde kurulan ve bugün Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim veren okulun yıkılan binalarına ilişkin belirsizliği İl Genel Meclisi gündemine taşıdı. TOBB PROJE OKULU OLAN KÖKLÜ EĞİTİM KURUMU Öztürk, söz konusu okulun geçmişte Keşan Sanat Enstitüsü, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak hizmet verdiğini, 2021 yılında ise TOBB Proje Okulu statüsüne kavuştuğunu hatırlattı. Ancak okulun bahçesindeki eski eğitim binalarının yıkılmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, bu alanda herhangi bir yenileme çalışması yapılmadığını vurguladı. VELİLERDEN YENİ VE DONANIMLI EĞİTİM BİNASI TALEBİ Açıklamada, öğrenci ve velilerin modern, donanımlı ve çağın ihtiyaçlarına uygun bir eğitim binasının bir an önce inşa edilmesini talep ettiği belirtildi. Kamuoyunda oluşan belirsizlik, önerge ile İl Genel Meclisi’nin gündemine taşındı. DÖRT MADDELİK SORU LİSTESİ Aladdin Öztürk, önergesinde şu sorulara yanıt aradı: 1-Yıkılan okul binalarının yerine yeni bir eğitim yapısı inşa edilmesi planlanmakta mıdır? 2-Plan varsa, proje hangi aşamadadır? İhale ve yapım takvimi belirlenmiş midir? 3-Yeni bina, hangi eğitim ve mesleki faaliyetlere hizmet edecek şekilde tasarlanacaktır? 4-Mevcut fiziki kapasite, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli midir? GANOS VE SAROS FAYI RİSK OLUŞTURUYOR CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Aladdin Öztürk, 8 Mayıs Perşembe günü İl Genel Meclisi Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Keşan ve çevresindeki yerleşim alanlarının deprem riski açısından değerlendirilmesi için AFAD Komisyonu’nun devreye girmesini talep eden önergeyi Meclis gündemine sundu. KEŞAN VE GÜNEY EDİRNE İÇİN DEPREM GÜVENLİĞİ ÇAĞRISI: CHP’Lİ ÖZTÜRK’TEN MECLİSE ÖNERGE Ana Marmara Fay Zonu üzerinde yer alan Ganos ve Saros fay hatlarının sismik aktivitesi yeniden İl Genel Meclisi gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Aladdin Öztürk, Keşan ve çevresindeki yerleşim alanlarının deprem riski açısından kapsamlı şekilde değerlendirilmesi amacıyla önerge sundu. TARİHİ DEPREMLER VE GÜNCEL TEHLİKE Öztürk, önergesinde, 1912 yılında Ganos Fayı’nda yaşanan 7,4 ve 6,8 büyüklüğündeki depremler ile 2014 Saros Depremi (6,5) ve 23 Nisan 2025 Silivri Depremi (6,2) gibi sismik hareketlerin bölgedeki tehlikenin güncelliğini koruduğunu belirtti. Yaklaşık 33 kilometre uzaklıkta bulunan fay segmentlerinin 100 yılı aşkın süredir enerji biriktirdiğine dikkat çekti. YAPI STOKU VE ZEMİN ETÜTLERİ İNCELENMELİ Bölgedeki riskin yalnızca geçmiş depremlerle sınırlı olmadığını vurgulayan Öztürk, zemin etütlerinin yapılması, mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi ve afet hazırlık planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. AFAD KOMİSYONU GÖREVE ÇAĞRILDI Bu nedenle;Keşan ve çevresindeki yerleşim alanlarının deprem riski açısından değerlendirilmesi, zemin etütlerinin yapılması, yapı stokunun incelenmesi ve afet hazırlık planlarının gözden geçirilmesi amacıyla; belirlenecek yol ve yöntemin saptanması için, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 18. maddesi gereğince AFAD Komisyonu tarafından yapılacak çalışmanın Meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşılmasını öngören önergemizin gündeme alınarak oylanmasını arz ediyorum. KEŞAN’DA DOĞAL GAZ HİZMETLERİNDE AKSAMA Keşan’da doğal gaz hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ve vatandaşların Edirne Merkez’e yönlendirilmesi, CHP’li Meclis Üyesi Aladdin Öztürk tarafından İl Genel Meclisi gündemine taşındı. KEŞAN’DA DOĞAL GAZ HİZMETLERİNE TEPKİ: VATANDAŞ MAĞDUR, MECLİS GÜNDEMİNDE Edirne’nin Keşan ilçesinde uzun süredir sürdürülen doğal gaz altyapı çalışmalarıyla vatandaşlar doğal gaz hizmetine kavuşmuş, işlemler GAZDAŞ Keşan Şubesi üzerinden yürütülmüştü. Ancak son dönemde yaşanan hizmet aksamaları, İl Genel Meclisi gündemine taşındı. ZORLU ENERJİ HİSSELERİNİ DEVRETTİ, HİZMET AKSAMAYA BAŞLADI Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Aladdin Öztürk, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ’nin doğal gaz dağıtım alanındaki hisselerini başka bir şirkete devretmesinin ardından, Keşan’da abonelik, fatura ödemesi ve teknik destek hizmetlerinde ciddi gecikmeler yaşandığını ifade etti. VATANDAŞ EDİRNE MERKEZ’E GİTMEK ZORUNDA KALIYOR Öztürk, yaşanan sorunlar nedeniyle vatandaşların Edirne Merkez’e gitmeye zorlandığını, bu durumun hem maddi kayıplara hem de zaman israfına neden olduğunu vurguladı. Temel bir ihtiyaç olan doğal gaz hizmetinin sürekliliği ve güvenliği açısından bu aksamaların ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. SORU ÖNERGELERİ İLE CEVAP İSTENDİ Aladdin Öztürk, ilgili müdürlükten şu soruların yanıtlanmasını istedi: 1-Keşan’da temel doğal gaz hizmetlerinin yerinde verilememesinin gerekçesi nedir? 2-Vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi yönünde bir planlama var mıdır? 3-Keşan’da yeniden bir doğal gaz hizmet ofisinin açılması öngörülmekte midir?