A
Admin
Yönetici
Yönetici
Geçtiğimiz cuma günü (25 Nisan) akşamı Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Kitabın Ortasından programına konuktu. Çok şey konuştuk. Cumayeri ile ilgili yapmış olduğu hizmetlerle ilgili Hilaltepe’yi konuştuk, efendim DİKAB (Düzce Katık Atık Birliği)’ı konuştuk. Konuştuk da konuştuk konuşmasına da... KOLOĞLU TEMBİHLENMİŞ GELEN GELİN GİBİYDİ Şimdi Anadolu’da bir tabir var. Huysuz veya geçimsiz gelinler evde sıkıntı olduğu zaman anasının evine gider, biraz kalır gelir, o zaman huyu suyu değişir. Kaynana da der ki: “Anasının evinden tembihlenmiş de gelmiş.” Mustafa Koloğlu da aynen öyleydi. Bir MHP Genel Merkezi’ni ziyaret, bir MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ile görüşme sonrası sosyal medyada kükreyen, DİKAB’la ilgili, ENVİYO Enerji ile ilgili, BELTAŞ’la ilgili sert açıklamalar yapan Mustafa Koloğlu, o tembihlerden sonra, “Efendim aramıza girenler bizi huzursuz ediyor, kavganın kazananı olmaz. Faruk Özlü ile biz her zaman anlaşırız.” dedi. Zaten niye anlaşılamadı ki? Zaten niye anlaşılamıyor ki? Onu da anlamış değiliz. DİKAB’dan bahsetti, “Çok yüksek kiralamalar var, bu konuyla ilgili sıkıntılar düzeltilmeli.” dedi. Geçen hafta çağrılmamıştı DİKAB toplantısına Başkan Koloğlu ama bu hafta olacak olan toplantıda muhtemelen çağrılacak. Bu arada program gayet güzel geçti. Özellikle Cumayeri’nde Başkan Koloğlu’nun girişimleri ve çabası ile yapılan o Hilaltepe, hakikaten çok güzel bir mesire alanı oldu. Sadece Cumayeri ve Düzce’nin değil bölgenin istisna ve müstesna yerlerinden bir tanesi oldu. Ben geçtiğimiz günlerde gitmiştim. Son halini bilmiyorum ama Hilaltepe, Düzce’de ismiyle beraber müsemma olacak şekilde özel ve güzel bir yer oldu. Koloğlu’na bu arada bir soru geldi izleyicilerden: “Milletvekili adayı olmak ister mi, adayı olacak mı?” diye bir soru vardı. Koloğlu da “Bu partide çok emek var. Ben MHP’de ikinci dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Görev verirlerse alırım.” dedi. Hani Süleyman Demirel’in bir hikayesi var, hatırlarsanız veya hatırlamayanlar da hatırlasın. Şimdi Süleyman Demirel Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor başbakan olarak. Yanında ekonomiden bakanı, daha sonra başbakanlık yapan Sayın Tansu Çiller de var. Gazetecinin biri sordu: “Sayın Başbakanım, Amerika Birleşik Devletleri’nde IMF’ye gidiyor musunuz, para isteyecek misiniz, ne kadar isteyeceksiniz, bunun için mi gidiyorsunuz?” dedi. Süleyman Demirel de o siyasetçi kimliğiyle demişti ki: “Biz Amerika Birleşik Devletleri’ne para istemeye gitmiyoruz. Resmi temaslara gidiyoruz. Yanımızda ekonomi bakanımız var, verirlerse de alır geliriz.” demişti. Koloğlu da ona benzer bir ifadede bulundu. “Görev verilirse biz bu yola gireriz.” Belediye başkanları içinde milletvekili adaylığı konusunda, heyecanı olan ilk isim açıklamasını yapmış oldu. Seçim de her ne kadar zamanında yapılacak dense de efendim, seçim zamanında yapılmayacak, önceden yapılacak. Ama 2026’da mı olur, 2027’de mi olur onu bilmiyoruz efendim. DEĞİŞİM GELİYOR KURA İLE Mİ DEĞİŞECEKLER? “Hiçbiriniz umurumda değilsiniz.” ifade bu. Yani bu ifade kimin? Düzce’de belediyede, şirketlerde, belediye yapısında köklü bir değişim beklenen Faruk Özlü’nün ifadesi. Geçtiğimiz günlerde belediyenin yetkili müdürleri ve şirket müdürleriyle yapılan toplantıda kullanılan ifade bu: “Hiçbiriniz umurumda değilsiniz.” Evet, çok acayip bir ifade ama az bir ifade değil bu. Herkes işini güzel yapsın. İşini yapana zaman var, yok olmayana da başka bir şey var. Şimdi aslında bu kelimeyi biraz açmak gerekirse; Faruk Özlü çok çalışıyor, üretmeye çalışıyor, çözümlemeye çalışıyor. Ama birimler, müdürler — hepsi olmamakla beraber — babanın malını fütursuzca harcayan, babanın imkânını, itibarını fütursuzca harcayan haylaz çocuklar gibiler. Evet, onun için diyor ki: “Hiçbiriniz umurumda değilsiniz.” Ve önümüzdeki günlerde bir değişim bekleniyor. Şimdi edindiğimiz bilgiye göre Sayın Özlü, İzmir’de kendini dinliyor, işte bu planları yapıyor. Hani bugünlerde, bu haftalarda da şirketlerin genel kurulu olacak, genel müdürler, başkan yardımcıları… Kökten değişim olacağı söyleniyor. Biz de bekliyoruz. Ha bunlar nasıl olur? En son kura mı çekilir, efendim neye göre olur onu da bilmiyorum ama bir değişim olacak. Çünkü öyle demiş toplantıda sızan bilgilere göre: “Ben değişim düşünmüyordum ama siz istediniz.” demiş. “Vatandaş da istiyor, siz de bunu zaten teşvik ediyorsunuz.” mesajı vermiş. Düzce Belediyesi’ndeki değişimi merakla bekliyoruz. SADETTİN KANTAR KİM? Sosyal medyada Faruk Özlü lehine paylaşımlar yapan Sadettin Kantar hesabı var. Nasıl bir kantar, neyi artar onu bilmiyoruz ama... Şimdi bir Superman var ya, bu hayali bir kahraman, hani uçuyor kaçıyor, topluyor ediyor, hani tırmanıyor, işte olmadığı yerde insanların hayatlarını kurtarıyor... Bir Superman elbisesi giydirilmiş, Faruk Özlü’ye benzetilmiş bir figür. Şimdi algı tabii bunların hepsi de... Yani Superman algısı, kıyafeti böyle uymamış ya Faruk Özlü’ye... Bu Sadettin Kantar hesabı için de kim kullanır, kim kullanmaz derken, efendim sanki Faruk Özlü yazıyor gibi de bir intiba var. Veya Faruk Özlü’nün arkasında ekipten birisi yazıyor diye bir intiba var. SÜPERMEN ÖZLÜ’YE YAKIŞMADI Kamuoyuna, haberlere veya muhataplarına Faruk Özlü adına bu Sadettin Kantar hesabından bir açıklama yapılıyor veya muhatap alınıyor. Bazı isimler de “Sayın Bakanım” diye hitap ediyor. Bir curcuna var, bir nahoş bir hal var ama Sadettin Kantar’ın paylaştıkları, hani detayına girmeye gerek yok ama Faruk Özlü’nün buna ne kadar ihtiyacı var ben de anlamış değilim. Yani açıklayacaksa kendi ismiyle açıklayabilir. Kantarlarla, tartılarla, efendim metrelerle... Bunlar pek makul ve mantıklı olmuyor. Yakışmamış Superman fotoğrafı. Ben böyle düşünüyorum demiyorum, vatandaş böyle düşünüyor. Bize de böyle söyledi. Biz de vatandaşın diline tercüman olduk. Çarşamba günü akşamı saat 18:00’de Yorumlu Yorum’da buluşmak üzere, hoşça kalın, dostça kalın. PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN