Özel: Turbun büyüğü değil terbiyesizliğin büyüğü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP lideri Özgür Özel, DEM Parti ile görüşmesinin ardından CHP Genel Merkezi'nde soruları cevapladı. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "CHP bir pozisyonunu tarif etmemiz gerekirse, biz bu komisyon fikrinin hep savunucusuyuz. CHP'nin yıllardır söylediği fikre Bahçeli'nin dün yaptığı yorum önemli. Komisyon şu kadar kişiden oluşsun dayatılacak bir durum değil. Partilerin liderlerin çağrılması ve görüşünün alınması gerekiyor. Ben Devlet Bey'in söylediği rakamlara saygı duyuyorum. Dayatma doğru değil. Tabi bizim komisyon yaklaşımımız da başta şehit aileleri, gazilerin dinlenmesi taleplerini dile getirmesi. Bahçeli ilk dediğinde ben bir komisyon kurulmalı dedim. Devlet neredeyse bir yıldır bu görüşmeleri yapmış. Şimdi kendimizi kandırmayalım. PKK kayıtsız şartsız silah bırakacak belli arkasında bir şey olduğu. Adalet Bakanlığı'nın bir taslağın olduğu ortaya çıktı. Artık bütün tarafları bir yana hepimiz hep birlikte ciddiyetle yönelmemiz lazım. Millete hesap verecek olan vatandaşın yüzüne bakabileceğimiz bir siyaset. Bundan son ra artık biraz ciddiyet biraz samimiyet. Herkesin kendi pozisyonun belirlediği bir süreç lazım. Operasyonun jandarma ile yapılmasını sorduk. Savcılık böyle bir karar vermiş. Polisi değil jandarmayı kullanmış. Savcılık ne amaçla yaptığını açıklaması lazım. Üçüncü dalga operasyonun yine algı yaratmaya çalışmak. Yeni itirafçılığa zorlamak için. Bir büyük ayıpla başladı bu sabah. Savcılıktan iki sayfa bilgi yollandı gazetecilere. İçinde dedikodu var o onun sevgilisiymiş falan. Bu kadar utanmazlık olmaz. Yaptığınız iş devleti ayaklar altına almak. Sizi oraya yollandıranı da utandırıyorsunuz. NE demek dedikodu basın bülteni. Hadi açıklama yap. Biraz utanmak olur sıkılmak olur. Bu senin duyumun dedikodu. Bu yazdığın insanların aileleri var. Sana ne? Bu bir iftira ama basına yolluyorsun. O kadar yetki var elinde. Mücadele için paparazzilik yapıyorsun. Yolladığın dakika elimizde. Psikolojik harp yaratıyor. Hepsi yalan dolan. Yarın senin özel hayatın ile ilgili yazı gönderse olur mu? Mertlik değil bu. Teker teker isimleri belli. Barış Pehlivan açıklama yaptı. Telefonla bile görüşmedim dedi. Birbiri ile görüşmemiş kişileri ilişkilendirip bu kadar yalan bu kadar iftira olmaz. Bu gerçekten artık tükenmişliğin itirafı. Ben başsavcılığın bu hale düşürülmesinden hicap duyuyorum. Koy kanıt koy. Kişi kendinden bilir işi. Sormazlar mı senden sen nerden biliyorsun."

Geri