A
Admin
Yönetici
Yönetici
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Engelliler Haftası kapsamında Konevi İşitme Engelliler Ortaokulu’nu ziyaret ederek özel öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Tarıma Engel Yok” projesi çerçevesinde gerçekleşti. Başkan Altay, özel öğrencilerle birlikte sebze fidelerini toprakla buluşturdu, etkinlikte samimi ve neşeli anlar yaşandı. Özel Mehter Takımı’ndan Coşkulu Karşılama Başkan Altay, okul ziyareti sırasında Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı üyeleri tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Özel gençlerin verdiği konser büyük beğeni toplarken, Başkan Altay her biriyle tek tek ilgilenerek teşekkür etti. Öğrencilerle kurduğu sıcak ve içten iletişim, etkinliğe katılanların yüzünde tebessüm oluşturdu. “Konya Bir Tarım Şehri” Etkinlik kapsamında okul bahçesinde gerçekleştirilen fide dikiminde özel eğitim öğrencileriyle yakından ilgilenen Başkan Altay, Konya’nın tarım kimliğine dikkat çekti. “Konya bir tarım şehri ve biz her yaştan bireyin tarıma olan ilgisini artırmak için projeler yürütüyoruz” diyen Altay, “Tarıma Engel Yok” projesinin hem çocuklar için keyifli bir aktivite olduğunu hem de onların üretim sürecine dahil olmalarını sağladığını ifade etti. Projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Altay, çocukların üretmeye devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Proje Binlerce Öğrenciye Ulaştı Konya Büyükşehir Belediyesi’nin özel eğitim öğrencilerine yönelik başlattığı “Tarıma Engel Yok” projesiyle, tarımın rehabilite edici ve öğretici yönleri öğrencilerle paylaşılıyor. Toprakla temas, bitki yetiştirme süreçleri ve mevsimsel ekim çalışmaları öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak yürütülüyor. Proje kapsamında bugüne kadar 8 bin 22 özel eğitim öğrencisine ulaşıldı. Ayrıca, kış aylarında da sınıf içi çiçek dikim etkinlikleriyle tarım sevgisi yıl boyunca sürdürülüyor. Başkan Altay’dan Çiftçilere Tebrik Etkinlik sonunda Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı sıfatıyla da konuşan Başkan Altay, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak tüm üreticilere emekleri için teşekkür etti. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise tarımın başkenti Konya’da bu özel projeye öncülük ettiği için Başkan Altay’a teşekkür etti.