Otelde pijama giydi, kahvaltıdan kovuldu! Yaşananlar sosyal medyayı salladı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bir kadının otel tatili, sabah kahvaltısında giydiği kıyafet nedeniyle tatsız bir anıya dönüştü. Sosyal medyada yaşadığı olayı paylaşan kadın, sabah saatlerinde kahvaltı salonuna indiği sırada otel çalışanları tarafından uyarılarak salondan çıkarıldığını belirtti. Gerekçe ise “uygunsuz giyim” oldu. İngiltere’de bir otelde konaklayan ve TikTok’ta @saffronmariexx kullanıcı adıyla bilinen Saffron, sabah saat 07.30 civarında kahvaltıya indiğinde çalışanların kendisine “bu kıyafetle burada bulunamayacağını” söylediklerini ifade etti. Söz konusu kıyafet ise saten görünümlü bir pijama takımı ve terlikten ibaretti. "Kendimi sevimli hissediyordum" Saffron, otelin tutumuna anlam veremediğini belirterek, “Oradaki herkesten daha şık ve sevimli göründüğümü düşünüyordum. Bu tepki son derece anlamsızdı” dedi. Hemen odasına çıkan kadın, kıyafetini değiştirerek tekrar kahvaltıya indiğini ancak ikinci kombininin de ilkinden çok daha kısa olduğunu vurguladı. “İkinci kıyafetim ilkine göre çok daha uygunsuz sayılabilirdi” diyerek yaşadıklarına ironiyle yaklaştı. Kıyafet kuralları şaşırtıyor Saffron’un paylaşımı sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, birçok kullanıcı yaşananları otelin katı kıyafet politikalarına bağladı. Global otel zincirlerinde genellikle “günlük ama şık” (smart-casual) tarzı kıyafetler tercih edilirken, pijama, sabahlık ya da çok spor kıyafetler kahvaltı salonlarında hoş karşılanmıyor. Tartışmalar sürerken, bazı sosyal medya kullanıcıları otelin kararını doğru bulurken, kimileri ise bu yaklaşımın fazlasıyla kuralcı ve ayrımcı olduğunu savundu. (Sözcü)

Geri