ÖSYM’den 2025 DGS adaylarına kritik uyarı: Eğitim bilgilerinizi mutlaka kontrol edin ve onaylayın

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) başvuran adaylara önemli bir duyuru yaptı. Adayların, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve yerleştirme işlemlerinde kullanılacak eğitim bilgilerini dikkatlice kontrol etmeleri ve 31 Temmuz 2025 tarihine kadar onaylamaları gerektiği belirtildi. ÖSYM’nin bu çağrısı, adayların eğitim bilgilerinde olası hata veya eksikliklerin önüne geçilmesi ve yerleştirme sürecinin sağlıklı yürütülmesi amacıyla büyük önem taşıyor. Eğitim Bilgilerinin Kontrolü ve Onaylanmasının Önemi ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, DGS değerlendirme sürecinde adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgilerinin esas alınacağı vurgulandı. Bu nedenle adayların, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerini mutlaka gözden geçirmesi gerekiyor. Yanlış ya da eksik bilgilerle yapılacak değerlendirmeler, adayların tercih ve yerleştirme sonuçlarını olumsuz etkileyebilir. Bu kapsamda adaylar, “ adresinden bilgilerini kontrol ederek, 31 Temmuz saat 23.59’a kadar onay vermekle yükümlüler. Hatalı veya Eksik Eğitim Bilgisi Durumunda İzlenecek Yol Eğitim bilgilerinde hata veya eksiklik fark eden adayların, doğrudan ÖSYM’ye değil, mezun oldukları veya olacakları yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekiyor. Yükseköğretim kurumları üzerinden YÖKSİS sisteminde gerekli düzeltmelerin yapılması ve ardından adayların bu güncellenmiş bilgileri AİS sistemi üzerinden onaylamaları bekleniyor. Eğitim bilgisi YÖKSİS’e eklenemeyen adaylar için ise Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) aracılığıyla okullarına bilgilerini işlettirmeleri ve sonrasında onay işlemini gerçekleştirmeleri gerektiği ifade edildi. Son Onay Tarihi ve Değerlendirmeye Etkisi ÖSYM, adaylara eğitim bilgilerini seçme, kontrol etme ve onaylama işlemlerini 31 Temmuz 2025 saat 23.59’a kadar tamamlamaları konusunda net bir uyarı yaptı. Bu tarihten sonra yapılacak değişikliklerin dikkate alınmayacağı, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde adayların sistemde son onay verdikleri eğitim bilgilerine göre işlem yapılacağı belirtildi. Ayrıca adayların başvuru sırasında kullandıkları eğitim bilgilerinin aktif eğitim bilgileri arasında olup olmadığı da değerlendirmenin önemli bir kriteri olacak. Yerleştirme Sürecinde Eğitim Bilgilerinin Rolü Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayın ön lisans alan bilgisi ve okul kodu gibi eğitim bilgileri temel referans noktalarını oluşturuyor. Eğer adayın başvuru sırasında kullandığı eğitim bilgisi aktif değilse, en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak. Bu nedenle adayların eğitim bilgilerini doğru ve eksiksiz şekilde onaylaması, yerleştirme şanslarını doğrudan etkileyen bir faktör olarak ön plana çıkıyor. NTV

Geri