OSMANGAZİ’DEN GENÇLERE ARMAĞAN: 3 MİLYON 852 BİN 500 TL!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Osmangazi Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrıldı. Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’li üyelerin itiraz ettiği karar, CHP’li çoğunluk tarafından kabul edilerek alındı. Fakat bu kararın gerekçesini ne meclis ne CHP’liler ne de kamuoyu anladı! Çünkü Belediye Başkanı Erkan Aydın, konuya dair yapılan açıklamalara oralı bile olmadan oylama yaptı! Kimi CHP Genel Merkezi’nin, Kıbrıs konusunda Türk Cumhuriyetleri’nin AB’ye verdiği BM kararlarına uyma sözüne bir tepkisi olarak yorumluyor. Ki bu akla uymuyor! Konuya ilişkin önceki yazımda da söylediğim gibi madem Kıbrıs sizin için önemli öyleyse aynı tepkiyi Avrupa’ya da verin ve AB referanslı benzer platformlardan da ayrılın! Ya da Kıbrıs’ta Rum tezlerini savunan CTP’ye ‘kardeş partimiz’ demeyi bırakın! Hadi! Kimi de Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde CHP’li başkanların ciddiye alınmadığı, ‘adam yerine konup’ sorularına bile yanıt verilmediği şikayetiyle ayrılmayı savunuyor. Şaka değil, aynen böyle ifade edenler var. Duruma içerlemiş, gözleri dolu ‘bizi muhatap almıyorlar’ diyenler var. Bazısı da ayrılma gerekçesinin tasarruf tedbirleri olduğunu söylüyor! Bak işte bu şaka olabilir! *** Bursa basınının kerli ferli gazetelerinde ‘tıpkı basım’ manşetten yer bulan belediye bülteni şöyle diyor: “Osmangazi Belediyesi, her yaştan Osmangazilinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu doyasıya yaşaması için birbirinden özel etkinliklerden oluşan bir program hazırladı.” Bu programın organizasyon maliyeti ne kadar oldu tasarruflu belediyemize? Tamı tamına 3 milyon 852 bin 500 TL! Ne zaman alınmış? 9 Mayıs 2025! Dev bütçeli hizmet kimden alınacak? Epar restoran diye bir şirketten! Peki, kim bu şirket? Ortada ne bir adres var ne bir internet sitesi! Allah’tan sakatattan etli ekmek yapan restorandan almamışlar hizmeti! *** Osmangazi Belediyesi’ni ve Başkan Erkan Aydın’ı tebrik ediyorum! Atatürk’ü anma adına ‘çok yerinde’ hem de piyasaya göre çok makul fiyatlarla kapsamlı bir organizasyon planlamışlar! Başarılar diliyorum kendilerine! Hamitler çöplüğü, hayvan mezarlığına dönüşmüş kimin umurunda! Türk Dünyası mı? Aman beyim sen de! Keyfim yerinde işler tıkırında! Osmangazi’nin sokaklarında voltamı atar yoluma bakarım! Nasılsa manşetlerde coşku üstüne coşku! *** Kıymetli okur, seçim sürecinde birçok belediye başkanın aday tanıtım ve proje sunum toplantılarına katıldım. Onlardan biri de Erkan Aydın’ın programıydı. Kültür Park içindeki bir mekânda gerçekleştirilen toplantıda Aydın’a soru yöneltmiş ve sonrasında pozitif değerlendirmelerde bulunmuştum. Hatta seçim sonrasında da genel tutum itibarıyla seçildiği mahalleden ayrışarak daha iyimser bir atmosfer arz ettiğini konu edinmiştim. 1 yılı aşkın süresinin sonunda özellikle Türk Dünyası kararıyla gördüm ki Erkan Aydın’ın Bursa ve Osmangazi adına başkanlık iddiası zayıf. Aydın konformist yönetim tarzıyla kentin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya bir irade ve karakter koymaktan uzak. Osmangazi sakinlerine saygıyla…

Geri