A
Admin
Yönetici
Yönetici
Antalya’nın “sürekli gündemde” olan sahili Konyaaltı. Her dönem tartışılır, her dönem manşet olur. Sanki başka sahilimiz yokmuş gibi. Şehrin tüm kıyı şeridi dört dörtlük, bir tek Konyaaltı berbat, öyle mi? Hadin oradan! Çıkarın artık o at gözlüklerini. Şehre bir de panaromik bakmayı deneyin. Örnekköy’den başlayın, Lara’dan geçin, Kundu’ya kadar bir yürüyüş yapın mesela. Bakalım gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısınız? Her fırsatta Konyaaltı’na saldırmak adeta bir alışkanlık olmuş. Oysa şehir merkezinde falezlerin altına kadar uzanan bir Lara sahili var, Örnekköy’ü var! Ama nedense kimse buralara uğramaz. Uğrasa da bakmaz, baksa da görmez, görse de umursamaz. Çünkü o sahiller ‘AYAKALTI’ değil, GÖZ ÖNÜNDE değil. Göz önünde olan her zaman KURBAN SEÇİLİR; ne hikmetse. Peki Örnekköy Plajı’na ne demeli? Orada yaşananlar, Konyaaltı’ndaki en küçük ihlalin yanında kat be kat daha vahimken neden kimsenin sesi çıkmıyor? Neden gözler oraya kör, kulaklar sağır, diller lal? ÜÇ MAYMUNU OYNAMAK kolay tabii, konu Konyaaltı olmayınca. Eğer mesele gerçekten ‘DOĞA TAHRİBATI’ ise, o zaman soruyorum: Lara Falez Bandı'na, Örnekköy’e neden aynı HASSASİYET gösterilmiyor? Konyaaltı ile ilgili cananız yanıyor o zaman Lara için niye canınız yanmıyor? Acaba orada falezleri delik deşik edenler size CENNETİN KAPISINI MI aralıyor? Yoksa sadece sizler görmek istediğinizi mi görüyorsunuz? Dünya kenti olmakla övündüğümüz, son birkaç yıldır yaşanılamaz hale gelen Antalya’da KANGREN olmuş onca sorun varken bir tek Konyaaltı sahilini düzeltince işler yoluna mı girdi zannediyorsunuz? Bir de Konyaaltı’da Boğaçayı’ndan sonra açılan plajlar var. Yani Konyaaltı sahilinde MADALYONUN DİĞER YÜZÜ! Peki buradaki İSKAMBİL JOKERİ’NİN ayrıcalığı niye? Kim iltimas geçirtti buraya? Vallahi ne sahilmiş arkadaş. ‘Dışı sizi içi beni yakar’ misali. Tuttuğun yer elinde kalıyor. Geçtiğimiz günlerde bir memleket sevdalısı Örnekköy’den birkaç kare fotoğraf yolladı. Gözlerime inanamadım. Plaj değil, adeta ‘SAHİL KATLİAMI’ görüntüsü. İncecik kumların üzerine çakılmış demir profiller, araya çekilmiş setler, şezlonglara çekilmiş tel örgüler! Kumsalın ortasında gölgelikler, altında masa sandalyeler. Plajın ortasında resmen özel mülk görüntüsü! Bu cüreti nereden ve kimden alıyorlarsa? Daha da vahimi: Konyaaltı’nda ‘USULSÜZ’ diye yıkılan DECKLER, SERVİS BARLARI, burada nedense YASAL sayılıyor. Ne değişti? Kooperatif mi, başka bir yetki mi, yoksa görünmeyen BİR EL Mİ VAR işin içinde, Hani bir söz vardır; “Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür” diye. Ama gelin görün ki Örnekköy sanki BAŞKA BİR ÜLKENİN TOPRAK PARÇASI. Kurallar orada işlemiyor, işlemesi de beklenmiyor. Daha durun Lara ve Kundu sahillerine de sıra gelecek. Orada denize uzanan İSKELELER ve LOCALARI siz görmezden gelseniz bile ben görüp tek tek anlatacağım. Bakalım bu kez görebilecek misiniz? Geçen sezon sonu Lara sahilinde KLİMALI GECEKONDU ÇADIR kuranlara karşı nasıl refleks gösterildiyse, bugün Örnekköy ve Kundu'da denize uzanan iskelelere, localara da aynı refleksi görmek isteriz. Çünkü bu bir eşitlik meselesidir. Bu bir kamu hakkı meselesidir. Neyse. Görmek istemeyene ne anlatsan boş. Ama ben buradayım. GÖRÜYORUM, DUYUYORUM, YAZIYORUM. Velhasıl ben ÜÇ MAYMUNU OYNAMIYORUM.