A
Admin
Yönetici
Yönetici
Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından merakla beklenen yaz tatili yaklaşırken, "Okullar ne zaman kapanıyor?" sorusu yeniden gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı 2024-2025 akademik takvimine göre, okullar 20 Haziran 2025 Cuma günü kapanacak. Bu tarih itibariyle öğrenciler uzun bir yaz tatiline merhaba diyecek. Peki, Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? İşte merak edilenler… Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı? Bugünün tarihi 14 Mayıs 2025 olduğuna göre, okulların kapanmasına tam olarak 37 gün kaldı. Öğrenciler son sınavlarına hazırlanırken, aynı zamanda tatil planları da yapılmaya başlandı. Hem aileler hem de öğrenciler, bu zamanı en verimli şekilde değerlendirmek için geri sayıma geçti. Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak? 20 Haziran 2025 Cuma günü son ders zilinin çalmasıyla birlikte yaz tatili resmen başlamış olacak. Okulların kapanmasıyla öğrenciler yaklaşık 3 ay sürecek uzun bir dinlenme dönemine girecek. Bu süreçte, hem dinlenme hem de kişisel gelişim açısından önemli fırsatlar öğrencileri bekliyor. Veliler ve Öğrenciler İçin Yaz Tatili Önerileri Yaz tatilini sadece eğlenerek değil, aynı zamanda öğrenerek geçirmek mümkün. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak, spor aktivitelerine katılmak, dil öğrenmeye başlamak veya yeni bir hobi edinmek yaz tatilinin verimli geçmesini sağlar. Aynı zamanda ailece yapılacak küçük seyahatler veya kamp gibi etkinlikler, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından da önemlidir. 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlayacak? Yeni eğitim öğretim yılı genellikle Eylül ayının ikinci haftasında başlıyor. MEB'in açıklamasına göre, 2025-2026 eğitim yılı muhtemelen 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. Ancak kesin tarih, yaz tatili sonunda yapılacak resmi duyurularla netleşecektir. Yaz Tatiline Az Kaldı! Okulların kapanmasına sayılı günler kala, öğrenciler bir dönemin yorgunluğunu atmak için sabırsızlanıyor. 20 Haziran 2025 Cuma günü çalacak son zil, hem öğrenciler hem de öğretmenler için tatilin başlangıcı olacak. Geri sayım devam ederken, bu süreci hem akademik hem de kişisel gelişim açısından iyi değerlendirmek büyük önem taşıyor.