A
Admin
Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılına ait okulların kapanış tarihi, yaz tatilini dört gözle bekleyen öğrenciler ve veliler tarafından merakla sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl okulların kapanış tarihini ve yaz tatili süresini netleştirdi. Peki, 2025 yaz tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek ve okullar erken mi kapanacak? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, okullar 20 Haziran 2025 Cuma günü kapanacak. Öğrenciler ve öğretmenler, yaz tatilinin başlangıcını bu tarihten itibaren kutlayacak. YAZ TATİLİ SÜRESİ NE KADAR? Bu yıl da 3 aylık yaz tatili süresi geçerli olacak. Haziran ayının sonunda başlayan tatil, Eylül ayında okulların tekrar açılana kadar devam edecek. Tatilin kısaltılmasına yönelik herhangi bir değişiklik ya da plan bulunmuyor. 2025-2026 EĞİTİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül 2025 tarihinde başlayacak. Öğrenciler, yaklaşık üç ay sürecek tatilin ardından yeni döneme hazırlanacak. KAYNAK: NTV