Okullar ne zaman kapanıyor? Yaz tatiline kaç gün kaldı? Karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Okullar 20 Haziran 2025'te kapanıyor! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaz tatilinin erken başlamayacağını ve Kurban Bayramı tatiliyle birleşmeyeceğini açıkladı. 21 Mayıs itibarıyla okulların kapanmasına 30 gün kaldı. Yeni eğitim yılı ise 8 Eylül’de başlayacak. OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı son açıklamada 2024-2025 eğitim öğretim yılının akademik takvime göre 20 Haziran Cuma günü sona ereceğini belirtti. Bu tarihten sonra öğrenciler resmi olarak yaz tatiline başlayacak. Bakan Tekin, okulların kapanış tarihiyle ilgili kamuoyunda çıkan erken kapanma iddialarını kesin bir dille yalanladı. YAZ TATİLİ VE KURBAN BAYRAMI TATİLİ BİRLEŞECEK Mİ? Kurban Bayramı tatilinin 9 Haziran Pazartesi günü sona ermesiyle birlikte, okulların tatilinin bayram tatiliyle birleşmesi bekleniyordu. Ancak Bakan Tekin, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında, “Okul tatili ve Kurban Bayramı tatili birleşecek mi?” sorusuna, “Hukuken mümkün değil. Okullarımızın açık olması gerekiyor. Takvimde böyle bir planlama yok.” yanıtını verdi. Bakan, iki haftalık bir birleşmenin söz konusu olmadığını net biçimde ifade etti. MEB RESMİ TAKVİMİ DEĞİŞMEDİ! Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, basında yer alan “Yaz tatili erkene çekilecek” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık, 2024-2025 eğitim yılı takviminin 28 Mayıs 2024 tarihinde kamuoyuyla paylaşıldığını ve bu takvime göre tüm eğitim süreçlerinin devam ettiğini vurguladı. OKULLARIN KAPANMASINA KAÇ GÜN KALDI? 21 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla okulların kapanmasına 30 gün kaldı. Resmi kapanış tarihi olan 20 Haziran’a kadar eğitim öğretim devam edecek. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, bu süreci verimli geçirmeye odaklanırken, yaz tatili planlarını şimdiden yapmaya başladı. 2025-2026 EĞİTİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılışıyla birlikte 2025-2026 eğitim dönemi resmen başlayacak. KAYNAK: HÜRRİYET

Geri