Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Yaz tatili süresi uzatıldı mı 2025?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 3 Şubat Pazartesi günü başladı. Öğrenciler, 9 günlük ara tatilin ardından 7 Nisan Pazartesi günü derslere devam edecek. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi resmi tatillerle zenginleşen bu dönemde, Kurban Bayramı’nda okullar kapalı olmayacak. OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı resmi takvime göre, 2025 yılı yaz tatili 20 Haziran Cuma günü başlayacak. Bu tarihte karneler dağıtılacak ve öğrenciler yaklaşık 3 aylık yaz tatiline girecek. Yeni eğitim öğretim yılı ise 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. YAZ TATİLİ ERKENE Mİ ÇEKİLİYOR? Bakanlık, bazı basın organlarında çıkan “Yaz tatili erkene çekiliyor” iddialarını yalanladı. MEB yetkilileri, 2024-2025 eğitim öğretim yılı takviminin önceden açıklandığını ve planlamanın bu takvime göre devam ettiğini belirtti. Yapılan bu tür yanıltıcı haberlerin öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulunuldu. KAYNAK: HÜRRİYET

Geri