A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı 2025-2026 eğitim-öğretim takvimine göre, yaz tatili sona eriyor ve milyonlarca öğrenci okulların açılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Yeni eğitim yılı Eylül ayında başlayacak. OKULLAR 8 EYLÜL 2025’TE AÇILIYOR 2025-2026 eğitim yılı öğretmenlerin mesleki çalışmalarıyla 1 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Öğrenciler ise 8 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Okulların açılmasına artık sadece birkaç hafta kaldı. YAZ TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR? Haziran ayında başlayan yaz tatili Eylül ayına kadar devam ediyor. Öğrenciler 8 Eylül'de yeni döneme başlayacak ve tatil sona erecek. UYUM EĞİTİMLERİ 1-5 EYLÜL ARASINDA Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri yapılacak. Bu süreçte öğrenciler yeni döneme hazırlanacak. DÖNEMLER VE ARA TATİLLER NASIL OLACAK? Birinci dönem: 8 Eylül 2025 – 16 Ocak 2026 Birinci dönem ara tatili: 10-14 Kasım 2025 Yarıyıl tatili: 19-30 Ocak 2026 İkinci dönem: 2 Şubat 2026 – 26 Haziran 2026 İkinci dönem ara tatili: 16-20 Mart 2026 VELİ VE ÖĞRENCİLER HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenciler ve veliler okul alışverişi, kıyafet ve kırtasiye hazırlıklarını hızlandırdı. HABERTÜRK