A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına dair takvimi duyurdu. Milyonlarca öğrenci ve veli, okulların açılış tarihini, ara tatilleri ve sömestr tatilini merak ediyordu. Bakanlık, yeni eğitim dönemine ait önemli tarihleri netleştirdi. OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2025-2026 eğitim yılı, 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. Bu tarihten itibaren resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde ders zili çalacak. Öğrenciler yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından eğitim hayatına geri dönecek. ARA TATİL TARİHLERİ BELLİ OLDU Yeni eğitim döneminde üç ara tatil dönemi bulunuyor. Öğrenciler ve veliler bu tarihleri tatil planlarını yaparken göz önünde bulunduracak. Ara Tatil: 10 Kasım 2025 Pazartesi – 14 Kasım 2025 Cuma (Hafta sonları dahil toplam 9 gün) Ara Tatil: 16 Mart 2026 Pazartesi – 20 Mart 2026 Cuma (Hafta sonları dahil 9 gün) YARIYIL (SÖMESTR) TATİLİ NE ZAMAN? Yarıyıl tatili, 19 Ocak 2026 Pazartesi günü başlayıp 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. Hafta sonlarıyla birlikte toplam 16 gün sürecek bu tatil dönemi, öğrencilerin dinlenmesi için planlandı. OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? 2025-2026 eğitim öğretim yılı, 19 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Bu tarihte öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak. Yaz tatili yaklaşık 2,5 ay sürecek ve bir sonraki eğitim dönemi Eylül ayında başlayacak. UYUM HAFTASI NE ZAMAN YAPILACAK? Okula yeni başlayacak öğrenciler için uyum eğitimi haftası 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek. Özellikle anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula adaptasyon süreci bu dönemde desteklenecek. NTV