Okul servisi ücretlerine Temmuz’da zam geliyor mu? İşte yeni tutar!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz’da servis ücretlerine yüzde 21,29 oranında zam talebi, UKOME toplantısında oy çokluğuyla reddedildi. Ulaştırma Bakanlığı’nı temsil eden üyeler, ekonomik koşulları değerlendirdiklerini ve fazla mali yükün uygun olmadığını belirtti. OCAK 2025’TE YAPILAN ZAMLA ÜCRETLER NE KADAR OLDU? 2025 Ocak'ta yapılan değerleme ile: 0–1 km arası servis ücreti 35% zamlanarak 1.931 TL’den 2.605 TL’ye yükseldi. Personel servis ücreti ise 1.004 TL’den 1.355 TL’ye çıktı. Bu rakamlar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı başına kadar geçerli olacak. UKOME TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ? Uzun mesafe servis ücretlerinde aynı oranda zam yapılması önerilmişti. Ancak UKOME üyeleri, özellikle ekonomik dalgalanmalar ve maliyet artışlarının tüketiciyi zorlamasını gerekçe göstererek bu talebi uygun bulmadı. KISA VADEDE ZAM BEKLENMİYOR 2025 eğitim yılı başında servis ücretlerine zam beklenmiyor. Türkiye’deki ekonomik göstergeler ve UKOME kararları doğrultusunda, Temmuz itibarıyla mevcut ücretler korundu. (HÜRRİYET)

Geri