OKT Trailer'ın Ar-Ge'sine anlamlı ziyaret

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, 7 Mayıs 2025 tarihinde taşımacılık sektörünün öncü firmalarından OKT Trailer’ın Aydın’daki üretim tesisine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında şirketin Ar-Ge yatırımları, patentli ürünleri ve sektöre sunduğu yenilikçi çözümler yerinde incelendi. Ar-Ge Faaliyetleri Detaylı İncelendi Ar-Ge merkezi ve üretim tesislerinde yapılan teknik incelemelerde, ziyaretçiler yürütülen projeler hakkında proje mühendislerinden bilgi aldı. Hafiflik, yakıt verimliliği, üretim optimizasyonu ve sürdürülebilirlik temelli çözümler üzerine yapılan görüşmelerde mühendislik detayları detaylı bir şekilde değerlendirildi. Yerli Mühendislikle Geliştirilen Ürünler Öne Çıktı Sayın Gönüllü ve Sayın Durak, segmentinin en hafifi olan Ultra Light Tanker ile uluslararası alanda ses getiren Aerodinamik Tanker'ı yakından inceledi. Ürünlerin mühendislik detayları, yapısal özellikleri ve operasyonel katkıları hakkında detaylı bilgi alındı. Bu yenilikçi çözümler, yerli tasarım kabiliyeti ve üretim teknolojisi açısından büyük ilgi gördü. Stratejik Katkılar ve Rekabet Gücü Ürünlerin sadece hafiflik ve verimlilik açısından değil aynı zamanda çevresel etkileri minimize etme potansiyeli ile taşımacılık sektörüne stratejik katkılar sağladığı belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa pazarıyla rekabet edebilecek güçlü konumda olduğu ve bu başarıda Ar-Ge tabanlı üretimin rolünün büyük olduğu vurgulandı. İş Birliği ve Güçlendirilmiş Altyapı Ziyaret süresince Türkiye'nin sanayi ve teknoloji politikaları doğrultusunda özel sektör ve kamu arasındaki iş birliğinin önemi üzerinde duruldu. Üretim ve tasarım altyapısının güçlendirilmesine yönelik atılan adımların, saha ziyaretleriyle daha etkin bir şekilde değerlendirildiği ifade edildi.

Geri