A
Admin
Yönetici
Yönetici
Öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi’ne kabulü için uygulanacak Akademik Giriş Sınavı (AGS) için başvurular başladı. 13 Temmuz’da yapılacak sınavın detayları, oturum bilgileri ve ücretleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen adayları için bu yıl ilk kez uygulayacağı Akademik Giriş Sınavı (AGS) yaklaşıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek sınav, 13 Temmuz 2025 tarihinde yapılacak. Adaylar başvurularını 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında tamamlayabilecek. Geç başvurular ise 28 Mayıs’ta alınacak. AGS KAÇ OTURUMDAN OLUŞUYOR? AGS, iki oturum şeklinde uygulanacak: AGS (Genel Yetenek – Eğitim Bilimleri) ÖABT (Alan Bilgisi Testi) İlk oturum olan AGS, saat 10.15’te başlayacak ve 110 dakika sürecek. İkinci oturum ÖABT ise saat 14.45’te yapılacak. Bu oturumun süresi, girilen alana göre 70 ila 90 dakika arasında değişiklik gösterecek. BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? AGS’ye katılacak adaylar, her bir oturum için 570 TL sınav ücreti ödeyecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecek. AGS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR? Sınava, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurabiliyor. Özellikle öğretmen adayları için bu sınav, Milli Eğitim Akademisi bünyesindeki eğitimlere katılım açısından kritik öneme sahip. AGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav sonuçları, 13 Ağustos 2025 tarihinde ÖSYM tarafından ilan edilecek. KAYNAK: NTV