Öğrenciler bayram edecek! Okullar 3 gün tatil edildi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılı sona yaklaşırken öğrenciler kısa süreli bir tatil fırsatına daha kavuşuyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl pazartesi gününe denk gelmesiyle, okullar 3 gün süreyle kapalı olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın akademik takvimine göre, bu yıl 19 Mayıs resmi tatili hafta sonuyla birleşiyor. Öğrenciler 17 Mayıs Cumartesi gününden itibaren 19 Mayıs Pazartesi gününün sonuna kadar toplam üç günlük bir araya girecek. Tatil süresince sadece okullar değil, kamu kurumları da kapalı olacak. SON TATİL FIRSATLARINDAN BİRİ Haziran ayında okulların kapanmasına kısa bir süre kala gelen bu tatil, özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için küçük ama değerli bir soluklanma zamanı sunuyor. Öğrenciler, yaz tatiline doğru geri sayım sürerken bu üç günlük arada hem dinlenme hem de moral toplama şansı yakalayacak. 19 MAYIS 2025 PAZARTESİ GÜNÜNE DENK GELİYOR Bu yıl 19 Mayıs tarihi pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle hafta sonu ile birleşen resmi tatil, okulların üç gün süreyle kapanmasını beraberinde getiriyor. Veliler ve öğrenciler, kısa tatil planlarını bu tarihe göre yapabilecek. BAYRAM ÖNCESİ BİR TATİL DAHA Mayıs ayı içerisinde yaşanacak bu kısa mola, özellikle yoğun geçen ikinci dönemin ardından öğrencilere motivasyon açısından olumlu katkı sağlayacak. Uzmanlar, bu tür kısa araların hem zihinsel hem de fiziksel dinlenme için önemli olduğunu vurguluyor.

Geri