Odunpazarı MESEM'de Boş Yöneticilikler Neden Duyuruya Çıkılmıyor?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
88 YÖNETİCİ BU OKULA BAŞVURAMADI Bu okula geçen yıl Ekim ayında geçici olarak müdür ve müdür yardımcıları görevlendirildi. Ocak ve Mayıs aylarında da yapılan duyuru üzerine puan üstünlüğüne göre ihtiyaç duyulan öğretmenlerin atamaları yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılı yönetici atama takvimine göre boş bulunan yöneticiliklere ilk olarak okullarında 4 veya 8 yıllık görev sürelerini tamamlayan müdür ve müdür yardımcıları atanacaktı. Okulların müdür ve müdür yardımcılığı boş kontenjanları 4 Martta açıklandı. Bu tarihte Odunpazarı Mesleki Eğitim Merkezi’nin 1 müdür ve 6 müdür yardımcılığı kadrosu boş olarak duyuruldu. Ancak 14 Nisan tarihinde bu okulun boş yönetici normları sisteme işlenmeyerek yer değiştirecek 88 yönetici bu okula başvuru yapamadı. Hiç bir gerekçe gösterilmeden başvuruya açılmayan Odunpazarı Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvuruda bulunabilecek en az 4 ya da 8 yıllık tecrübeli yöneticilerin hakları gasp edilerek; mağdur edildiler. HAKSIZLIK VE HUKUKSUZLUK İkinci olarak ilk defa yönetici görevlendirme takvimine göre boş müdür ve müdür yardımcılıkları tüm Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından 24 Haziran 2025'de açıklanmasına rağmen Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü boş müdür ve müdür yardımcılığı listesini internet sitesinde duyurmadı. 25 Haziran günü tercih yapacak yönetici adayları Odunpazarı Mesleki Eğitim Merkezi’nde boş bulunan 1 müdür ve 6 müdür yardımcılığını başvuru ekranında göremedi. Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı yazılı sınavında ve ardından yapılan mülakatlarda başarılı olan Eskişehir’deki 237 öğretmen bu okula tercih başvurusu yapamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü hem “yeniden yönetici görevlendirme” hem de “ilk defa yönetici görevlendirme” sürecinde bu okulun boş müdür ve müdür yardımcılıklarını başvuruya açmamakla büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa sebep oldu. HAKSIZLIĞI YARGIYA TAŞIYACAKLAR -Yıllarını yöneticilikte geçirmiş, deneyimli 88 müdür ve müdür yardımcısı ile 21 Martta ÖSYM tarafından düzenlenen MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına giren 54 bin 221 öğretmen arasından başarılı olarak çıkan öğretmenlerin Odunpazarı MESEM’de okul müdürü ve müdür yardımcısı olma hakkı neden ellerinden alınıyor? Bu konuda yapılacak hiçbir bahane Eskişehir’deki 325 yönetici ve öğretmenin hakkının yenmesinin gerekçesi olamaz. Sınavla müdür ve müdür yardımcısı olma hakkını kazanan öğretmenler bu haksızlığı yargıya taşıyacak.

Geri