Obeziteyle mücadeleye yoğun ilgi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bursa’da, Sağlık Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında yürütülen saha çalışmaları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından kentteki park, meydan ve açık alanlarda yapılan vücut kitle endeksi (VKİ) ölçümleriyle kilo riski taşıyan bireyler tespit ediliyor. Bu kişiler, sağlıklı bir yaşama ilk adımı atmaları amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezleri’ne yönlendiriliyor. Canan Aydoğdu: "Buradan sonuç alabileceğimi düşünüyorum" Uygulamanın sahadaki yansımalarından biri de Demirtaş Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede yapılan taramada, fazla kilolu olduğu belirlenen 32 yaşındaki Canan Aydoğdu, Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne davet edildi. Sağlık personelinin yönlendirmesini dikkate alan Aydoğdu, merkeze başvurarak diyetisyen desteği almaya başladı. Aydoğdu, süreci değerlendirirken yapılan bilgilendirme çalışmalarının kendisine rehberlik ettiğini ifade etti. “Demirtaş Kültür Merkezi’nde vücut kitle endeksi ölçümü yapıldı. Ardından Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne yönlendirildim. Burada diyetisyenimizle görüştüm, vücut analizim yapıldı ve benim için özel bir beslenme planı oluşturuldu. Yapılan açıklamalar ve verilen bilgiler gerçekten çok faydalıydı” dedi. Sağlıklı Hayat Merkezleri ücretsiz danışmanlık sunuyor Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü kampanya, yalnızca farkındalık yaratmayı değil, aynı zamanda bireyleri sürdürülebilir sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırarak uzun vadeli desteklemeyi hedefliyor. Bu kapsamda Sağlıklı Hayat Merkezleri, vatandaşlara ücretsiz diyetisyen, psikolog ve egzersiz danışmanlığı gibi hizmetler sunuyor. Merkezlerde, bireylerin yaşam tarzlarına uygun sağlık planları oluşturularak obezitenin önlenmesine katkı sağlanıyor. Kampanya yaygınlaştırılarak sürdürülecek Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını tehdit eden obeziteyle mücadelede birebir temasın önemine dikkat çekerek, kampanya kapsamında ölçüm ve bilgilendirme faaliyetlerinin kent genelinde devam edeceğini belirtiyor. Özellikle genç yetişkinler ve orta yaş grubundaki vatandaşların sağlıklı yaşam hizmetlerinden faydalanmaları teşvik ediliyor.

Geri