A
Admin
Yönetici
Yönetici
Akıllı telefon pazarının önde gelen markalarından Xiaomi, işletim sisteminde yaptığı köklü değişiklikle birlikte bazı eski modellerine verdiği yazılım desteğini sonlandırma kararı aldı. Şirket, HyperOS 3 işletim sistemine geçerken, artık güncelleme almayacak modelleri resmen açıkladı. HYPEROS 3 GEÇİŞİ ESKİ CİHAZLAR İÇİN SONU GETİRDİ Xiaomi, Android 16 tabanlı yeni işletim sistemi HyperOS 3’ün dağıtımına hazırlanıyor. Yeni sistem ilk olarak Xiaomi 15 ve Xiaomi 14T Pro’nun global versiyonlarında kullanılmaya başlandı. Ancak şirket, donanım uyumsuzluğu nedeniyle bazı modellerin bu güncelleme sürecine dahil edilemeyeceğini duyurdu. 9 MODEL ARTIK YENİ SÜRÜM ALMAYACAK Xiaomi’nin duyurusuna göre, aşağıdaki modeller Eylül ayı itibarıyla yalnızca güvenlik yamaları almaya devam edecek. Ancak bu cihazlara yeni işletim sistemi ya da arayüz güncellemeleri sunulmayacak. Xiaomi 11T Pro Xiaomi 11T Xiaomi 11 Lite LE Xiaomi 11 Lite 5G NE Redmi 11 Prime 4G Redmi A1+ Redmi A1 POCO M5 POCO C50 SON GÜNCELLEMELER EYLÜL'DE Listede yer alan cihazlar, Eylül 2025’e kadar son güvenlik güncellemelerini alacak. Bu tarihten sonra ise yazılım desteği tamamen sonlanacak ve cihazlar güncellemelerin dışında kalacak. KARARIN ARDINDAKİ SEBEP DONANIM SINIRLARI Xiaomi’nin aldığı bu kararın temelinde donanım sınırlamaları ve kullanıcı deneyimini koruma hedefi yer alıyor. Şirket, sistem performansını iyileştirmek ve kararlı bir ekosistem sunmak amacıyla destek verdiği model listesini düzenli aralıklarla güncelliyor. SÖZCÜ