A
Admin
Yönetici
Yönetici
Apple’ın uzun süredir beklenen katlanabilir iPhone modeliyle ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Sektör kaynaklarına göre Apple, bu devrim niteliğindeki cihazda kırışmaya karşı dayanıklı bir ekran tercih edecek ve bu ekranın üretimini tamamen Samsung Display üstlenecek. APPLE TASARIMA KARIŞMADI: PRAGMATİK BİR TERCİH Apple’ın her donanım bileşeninde titizlikle özelleştirme yaptığı bilinirken, bu kez ekran tasarımında Samsung’un geliştirdiği çözümü doğrudan kabul etmesi dikkat çekti. Bu tercih ise tamamen üretim güvenliğini sağlama amacı taşıyor. Apple, kendi özel ekran tasarımını devreye alsaydı üretim sürecinde kalite ve verimlilik sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirdi. Bu nedenle, Samsung Display’in kırışmaz ekran teknolojisine güvenilerek zamanında ve yüksek hacimli üretim hedefleniyor. Katlanabilir iPhone’un 2026’nın ikinci yarısında piyasaya çıkması planlanıyor. MENTEŞEDE LİDER FINE M-TEC İMZASI Katlanabilir iPhone’un sağlamlığı için kritik öneme sahip bir diğer bileşen ise iç menteşe sistemi olacak. Bu noktada Apple’ın tercihi Güney Koreli Fine M-Tec şirketinden yana oldu. Sektörün saygın analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya göre Fine M-Tec, menteşe pazarının %80’inden fazlasını elinde bulunduruyor. Şirketin geliştirdiği özel metal menteşe plakası, ekranın bükülme sırasında maruz kaldığı gerilimi dağıtarak kırışma riskini minimuma indiriyor. Mikro hassasiyetle üretilen bu parça, lazer delme teknolojisiyle güçlendirilmiş mikro yapılar sayesinde ekranın dayanıklılığını artırıyor. Böylece cihaz, uzun süreli kullanımlarda bile formunu koruyabilecek. ÜRETİM TAKVİMİ VE HEDEF RAKAMLAR Fine M-Tec’in menteşe plakalarını 2025’in ilk çeyreğinde Apple’a teslim etmeye başlaması bekleniyor. Parça başına maliyetin 30-35 dolar aralığında olacağı öngörülüyor. Yedek parça ihtiyacı ve üretim verimliliği göz önünde bulundurulduğunda, toplam üretimin gerçek satış rakamlarını aşacağı tahmin ediliyor. İlk etapta 2026 yılında 13 ila 15 milyon adet cihazın sevkiyatının gerçekleşmesi bekleniyor. APPLE’IN KALİTE ÖNCELİĞİ: TİCARİ BİR STRATEJİ Tüm bu hazırlıklar gösteriyor ki Apple, katlanabilir iPhone için tedarik zincirini en az riskle inşa etmeyi amaçlıyor. Şirketin bu modeldeki stratejisi, Apple Watch Ultra’da olduğu gibi dayanıklılık ve kalite odaklı bir yaklaşımı işaret ediyor. Apple, yeni form faktöründe de kullanıcı deneyiminden ödün vermemeyi hedefliyor. KAYNAK: CNN TÜRK