A
Admin
Yönetici
Yönetici
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), çevreye duyarlı eğitim politikaları kapsamında önemli bir adım atarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Yeşil ve Ekolojik Bina Teknikerliği Programı”nı açtı. Yeni program, çevre dostu ve sürdürülebilir yapılar üzerine uzman teknikerler yetiştirmeyi hedefliyor. SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞE KATKI Program, iklim değişikliğiyle mücadele, enerji verimliliği ve sürdürülebilir yapılaşma konularında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere önemli fırsatlar sunacak. Eğitim müfredatında yeşil bina teknolojileri, ekolojik malzeme kullanımı, çevre yönetimi ve sürdürülebilir tasarım gibi konular teorik ve uygulamalı olarak yer alacak. ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: “DOĞA DOSTU BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ” Üniversitenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Doğa Dostu Yeşil Üniversitemizde, çevreye duyarlı yapılar için nitelikli teknikerler yetiştireceğiz. Üniversitemize ve Niğde’mize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi. İLK ÖĞRENCİLER 2025-2026 DÖNEMİNDE ALINACAK NÖHÜ’nün çevreci eğitim anlayışını yansıtan bu yeni programın, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini kabul etmesi planlanıyor. Böylece üniversite, hem bölge gençlerine yeni istihdam alanları yaratmayı hem de çevre dostu teknik elemanlar yetiştirerek sürdürülebilir gelecek hedefine katkı sunmayı amaçlıyor. (Samet ÇINAR)