NÖHÜ’de Göç ve Kültürlerarası İletişim Konferansı Düzenlendi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde(NÖHÜ) “Küreselleşme Çağında Göç Hareketlilikleri ve Kültürlerarası İletişim” başlıklı konferansta, Almanya’daki Türk diasporası ve Türkiye’deki Senegalli göçmenlerin deneyimleri akademik bir bakış açısıyla ele alındı. İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Hülya Anakız Ertürk ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Koç’un sunumlarıyla gerçekleşen etkinlik, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Programa, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Topal, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Yalçın, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TÜRK DİASPORASININ ALMANYA’DAKİ KONUMU DEĞERLENDİRİLDİ Konferansın ilk oturumunda konuşan Dr. Hülya Anakız Ertürk, Almanya’ya yönelik Türk göçünün tarihsel gelişimini aktararak, diasporada kimlik inşası ve kültürlerarası iletişim süreçlerine odaklandı. Ertürk, “Kaçıncı kuşak olursa olsun, Almanya'daki Türkler hâlâ 'yabancı' olarak algılanıyor,” sözleriyle diaspora kimliğinin karşılaştığı önyargılara dikkat çekti. SENEGALLİ GÖÇMENLERİN TÜRKİYE’DEKİ YAŞANTISI MASAYA YATIRILDI İkinci oturumda söz alan Dr. Halil İbrahim Koç ise, Sahra Altı Afrika’dan Türkiye’ye yönelen göç hareketlerini ve özel olarak Senegalli göçmenlerin Türkiye’deki deneyimlerini aktardı. Koç, Senegallilerin kimlik algıları, kültürel uyum süreçleri ve iletişim biçimlerini ele aldığı sunumunda, göçün arka planındaki ekonomik nedenler ve tarihsel bağlara vurgu yaptı. TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ Programın sonunda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Topal, katkılarından dolayı konuşmacı akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etti. Konferans, katılımcıların birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. (Samet ÇINAR)

Geri