A
Admin
Yönetici
Yönetici
DOSABSİAD Başkanı Çevikel: "Kredi paket olumlu, ancak yapısal sorunlar çözüm bekliyor" Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan ve imalatçı KOBİ’lere sunulması planlanan 30 milyar TL’lik yeni kredi destek paketi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin üretim gücünün temelini oluşturan KOBİ’lerin, mevcut ekonomik koşullarda finansmana erişim konusunda yaşadığı zorlukların giderilmesine yönelik bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Çevikel, “İmalat sanayimizin bel kemiği olan KOBİ’lerimizin finansmana erişimini kolaylaştıracak her adım, üretimin devamlılığı ve istihdamın korunması adına kritik önem taşıyor. Kefalet oranları ve belirlenen üst limitler, bu zorlu dönemde işletmelerimize nefes aldırabilir,” dedi. Ancak Nilüfer Çevikel, yalnızca kredi destekleriyle sanayicinin üzerindeki yükün hafifletilemeyeceğinin de altını çizdi. Çevikel, "Sanayiciler olarak sadece finansal destekle değil, aynı zamanda yüksek enerji maliyetleri gibi rekabet gücümüzü doğrudan etkileyen yapısal sorunlarla da mücadele ediyoruz. Uluslararası pazarlarda ayakta kalmak, yalnızca üretmekle değil, sürdürülebilir ve dengeli maliyet yapılarıyla mümkün olabilir,” diye konuştu. Vergi sisteminin adil, şeffaf ve öngörülebilir bir yapıya kavuşması gerektiğine dikkat çeken Çevikel, uzun süredir beklenen yapısal reformların artık somut adımlarla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca KOBİ’lerin küresel rekabette yer alabilmesi için markalaşma, dijital dönüşüm ve katma değerli üretim konularında teşvik mekanizmalarının genişletilmesini önerdi. Çevikel açıklamasını, “Açıklanan destek paketi kısa vadede üreticiye moral verebilir. Ancak kalıcı refah için daha derinlemesine, üretim maliyetlerini düşüren, rekabeti destekleyen ve iş dünyasında güven inşa eden bütüncül yaklaşımlara ihtiyaç var. DOSABSİAD olarak, ülke menfaatleri doğrultusunda atılacak her yapıcı adımda sorumluluk almaya ve iş birliğine hazırız,” sözleriyle tamamladı.