Niğde’de 18 Üniversite Tek Meydanda

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen Üniversite Tanıtım Fuarı, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Üniversite adaylarına rehberlik etmek ve tercih sürecinde doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen fuar, gençler ve ailelerinden yoğun ilgi gördü. REKTÖR USLU: “18 ÜNİVERSİTEYİ AYNI ANDA TANIMA FIRSATI” Törenin açılış konuşmasını yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, fuarın öğrenciler için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. “Üniversitemiz son dört yıldır Anadolu Üniversiteler Birliği’nin güçlü üyelerinden biri. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz fuarda, öğrenciler 18 farklı üniversiteyi bir arada tanıma imkânı buluyor,” diyen Uslu, üniversitelerin sunduğu ihtisaslaşma alanları, barınma olanakları, sosyal yaşam ve spor altyapısının tercih sürecinde belirleyici olduğunu vurguladı. Ayrıca üniversitenin kısa süre önce “Spor Dostu Kampüs” unvanını almasının gururunu paylaştı. BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN GENÇLERE TAVSİYE: “HAYAT TARZINIZI DA DÜŞÜNÜN” Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise yaptığı konuşmada, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin yaşadığı heyecanı yakından bildiğini ifade etti. “Benim de oğlum bu yıl sınava girecek. Gençlerin yaşadığı süreci çok iyi anlıyorum. Sadece puana göre değil, nasıl bir yaşam sürmek istediklerine göre de tercihte bulunsunlar,” diyerek öğrencilere hem akademik hem kişisel gelişimi önemseyen bir yaklaşım önerdi. VALİ ÇELİK: “İŞİNİZİ SEVEREK YAPMANIZ EN ÖNEMLİSİ” Programda son olarak söz alan Niğde Valisi Cahit Çelik, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, hangi üniversitede eğitim alınırsa alınsın, önemli olanın işini severek yapmak olduğunu dile getirdi. “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, özellikle tarım ve yenilenebilir enerji alanlarında öne çıkan güçlü bir üniversite. Bu fuar, Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen üniversiteleri tanımak açısından büyük bir fırsat sunuyor,” dedi. ZİYARETÇİLERE GENİŞ KAPSAMLI BİLGİLENDİRME Fuarda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 18 üniversite; akademik programları, kampüs yaşamı, sosyal olanakları ve kariyer fırsatlarıyla ilgili aday öğrencilere detaylı bilgi sundu. Üniversite temsilcileri, öğrencilerin sorularını birebir yanıtladı, tanıtım materyalleri dağıttı. (Samet ÇINAR)

Geri