Necmettin Erbakan Üniversitesi 7 Öğretim Görevlisi Alımı Yapacağını Duyurdu: İşte Başvuru İle İlgili Tüm Detaylar!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Konya’da köklü bir eğitim geleneğine sahip olan ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi, akademik personel alımlarıyla eğitim ve araştırma faaliyetlerini daha da ileri taşımayı hedefliyor. Peki, başvuru için hangi şartlar aranıyor? Başvuru için hangi belgeler gerekli? İşte Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin öğretim görevlisi alım ilanı hakkında detaylı bilgiler ve başvuru şartları… Necmettin Erbakan Üniversitesi Hakkında Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2010 yılında Konya’da “Konya Üniversitesi” adıyla kurulmuş ve 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile resmiyet kazanmıştır. 2012 yılında ismi Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilen kurum, kısa sürede marka değeri yüksek, dinamik ve yenilikçi bir devlet üniversitesi haline gelmiştir. Öğretim Görevlisi Alım İlanı Detayları Neler? Öğretim görevlisi alım ilanı detayları neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, Necmettin Erbakan Üniversitesi, çeşitli fakülte ve bölümlerde görevlendirilmek üzere 7 öğretim görevlisi alımı yapacaktır. Bu alım, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranıyor? Başvuru için hangi şartlar aranıyor sorusunun yanıtı ise, Öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adayların aşağıdaki genel ve özel şartları taşıması gerekmektedir: Genel şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak. ALES’ten en az 70 puan almış olmak (Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği istisnalar hariç). Yabancı dille eğitim veren programlar için, ilgili dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 85 puan veya eşdeğer bir sınavdan bu puana denk bir puan almış olmak. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından denkliğinin onaylanmış olması. Lisans mezuniyet notunun, 4’lük veya 5’lik sistemden 100’lük sisteme çevrilmesinde Yükseköğretim Kurulu kararları esas alınacaktır. Özel şartlar: Öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adayların en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olması veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmuş olması gerekmektedir. Yabancı dille ilgili kadrolarda veya uluslararası ilişkiler gibi uygulamalı birimlerde görev alacak adayların, ilgili dilde yeterliliklerini belgelemesi şarttır. Meslek yüksekokullarının belirli kadroları için yabancı dil şartı aranmamaktadır. Başvuru İçin Hangi Belgeler Gerekli? Başvuru için hangi belgeler gerekli sorusunu merak edenler için, Adayların başvurularını Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin resmi internet sitesi üzerinden () elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Başvuru süreci şu şekilde ilerlemektedir: Elektronik başvuru: Adaylar, adresinden başvuru formunu doldurmalı ve gerekli belgeleri sisteme yüklemelidir. Belge teslimi: Elektronik ortamda başvuru tamamlandıktan sonra, sistemden alınacak “Öğretim Elemanı Başvuru Formu” ile birlikte aşağıdaki belgeler ilgili birimlere şahsen veya posta yoluyla teslim edilmelidir: Özgeçmiş Kimlik belgesi fotokopisi Lisans ve yüksek lisans diplomalarının fotokopileri (yabancı ülkelerden alınan diplomalar için denklik belgesi) ALES sonuç belgesi Yabancı dil sınavı sonuç belgesi (gerekiyorsa) Bir adet biyometrik fotoğraf (sisteme yüklenmişse tekrar istenmez) SGK hizmet dökümü (varsa) Özel şartlarda belirtilen sertifika veya deneyim belgeleri Başvuru koşulları: Adaylar, yalnızca bir kadroya başvuru yapabilir. Eksik belgeyle yapılan veya süresi içinde tamamlanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. Başvuru şartlarına uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru ve Değerlendirme Takvimi Son başvuru tarihi: İlanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Ön değerlendirme sonuçlarının ilanı: Başvuru süresinin bitiminden sonra yaklaşık 3-5 gün içinde açıklanır. Giriş sınavı tarihi: Ön değerlendirme sonuçlarının açıklanmasından sonra belirlenen tarihte yapılır. Nihai değerlendirme sonuçlarının açıklanması: Giriş sınavından sonra yaklaşık 3-5 gün içinde sonuçlar adresinde yayımlanır. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Akademik Vizyonu Nedir? Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin akademik vizyonu nedir sorusunun yanıtı, Necmettin Erbakan Üniversitesi, “Geleceğe Güvenle Bakan Üniversite” sloganıyla, eğitimde yenilikçi bir kurum kültürü benimsemektedir. Üniversite, bilimsel araştırmalara verdiği önem ve güçlü akademik kadrosuyla, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmektedir. Başvuru Adresi ve İletişim Başvurular, Necmettin Erbakan Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na veya ilgili birimlere yapılacaktır. İletişim bilgileri ve adres aşağıdaki gibidir: Adres: Necmettin Erbakan Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, Yaka Mah. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok), Pk: 42090 Meram/KONYA Telefon: (0332) 221 06 22-28 Web sitesi:

Geri