Nazlı Sarp kimdir? Neden vefat etti?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul’un Bakırköy ilçesinde yaşayan ekonomist Nazlı Sarp’tan iki gündür haber alamayan yakınları, durumu yetkililere bildirdi. Polis ekipleri 23 Temmuz 2025 Çarşamba günü Sarp’ın evine gitti. Yapılan incelemede Nazlı Sarp’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Evde yapılan ilk incelemelerin ardından, Nazlı Sarp’ın cansız bedeni ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ölümün kesin nedeni, burada yapılacak otopsi sonrası netlik kazanacak. “ŞÜPHELİ” OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ Edinilen bilgilere göre, olay yerine gelen savcılık ekipleri Sarp’ın ölümünü “şüpheli ölüm” kapsamında değerlendirdi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. NAZLI SARP KİMDİR? Nazlı Sarp, Bakırköy Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başladı. Eğitim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde devam eden Sarp, buradan 1998 yılında mezun oldu. VERİ ANALİZİ VE YAPAY ZEKA ALANINDA ÇALIŞTI Sarp, lisans eğitiminin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri eğitimi aldı. Son yıllarda veri analizi ve makine öğrenmesi üzerine yoğunlaştı. Bu alanlarda çeşitli projeler geliştirdi ve eğitimler verdi. BANKACILIK SEKTÖRÜYLE BAŞLAYAN KARİYER 1998-2012 yılları arasında Akbank ve HSBC’de çalışan Sarp, kurumsal ve ticari bankacılık alanında görev aldı. Bu süreçte kredi tahsisi, finansal analiz ve portföy yönetimi alanlarında orta düzey yöneticilik yaptı. 2012 SONRASI YÖNETİM DANIŞMANLIĞINA GEÇTİ 2012’den itibaren yönetim danışmanlığı yapmaya başlayan Nazlı Sarp; altyapı ve yenilenebilir enerji projelerinde proje finansmanı, kredi analizi, finansal modelleme ve yapay zeka alanlarında danışmanlık verdi. MEDYA VE EĞİTİM ALANINDA DA YER ALDI 11 yılı aşkın süredir eğitimler veren Sarp, ekonomi alanında köşe yazıları da kaleme aldı. Medyada yer alarak ekonomi ve finans üzerine görüşlerini paylaştı. CUMHURİYET

Geri