A
Admin
Yönetici
Yönetici
DSP Keşan İlçe Başkanı Hasan Nalbantoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi vurgulayarak, “Cumhuriyet, O’nun en büyük eseriydi ve onu gençliğe emanet etti” dedi. Hasan Nalbantoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, bu anlamlı günün tarihsel önemine ve gençliğe yüklenen sorumluluğa dikkat çekti. Nalbantoğlu, açıklamasında Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı sonrasında yaşadığı işgalleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesini hatırlatarak, “İstiklal Harbi ya da Milli Mücadele olarak anılan bu süreç, 106 yıl önce bugün başladı ve Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandı” dedi. “ATATÜRK 19 MAYIS’TA DOĞDUĞUNU SÖYLEMİŞTİR” Nalbantoğlu, Atatürk’ün 19 Mayıs’ı kişisel bir doğum günü olarak gördüğünü belirterek, “Atatürk bir söyleşide, ‘Ben 19 Mayıs’ta doğdum’ demiştir. Bu ifade, 19 Mayıs’ın sadece tarihsel değil, aynı zamanda sembolik anlamını da vurgular” ifadelerini kullandı. “GENÇLİK, CUMHURİYET’İN TEMİNATIDIR” Açıklamasında, Atatürk’ün gençliğe olan güvenine de yer veren Nalbantoğlu, “Atatürk gençleri her zaman ülkenin ve Cumhuriyet’in koruyucusu ve ilerletici gücü olarak görmüştür. Onlarla sohbet etmiş, ilgi göstermiş ve bu ilgisini her platformda açıkça ifade etmiştir” dedi. “19 MAYIS, BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN DOĞUM GÜNÜDÜR” Nalbantoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “19 Mayıs yalnızca Atatürk’ün değil, ulusal egemenliğe dayalı, bağımsız Türkiye’nin de doğum günüdür. Atatürk, ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i, gençliğe emanet etmiş ve bu güveni şu sözlerle ortaya koymuştur: ‘Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan çok memnunum ve mesudum.’”