A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi, yaz döneminde çocukların hem öğrenip hem de eğlenebileceği bir ortam sunmak amacıyla ritim atölyesi başlattı. Müze, çocuklara takım çalışması alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, ritim duygularını geliştirerek yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı hedefliyor. “MÜZE, SADECE TARİHİN ANLATILDIĞI YER DEĞİL” Müze Müdürü Erol Keklik, atölyeye katılan gönüllü öğrencilerin ritim yoluyla içlerindeki potansiyeli keşfettiğini belirtti. Keklik, “El çırpma, ayak vurma sayesinde darbuka, bağlama ya da herhangi bir enstrümanı çalmayı öğrenmenin ne kadar kolaylaşacağını gösteriyoruz” dedi. Ayrıca müzelerin sadece tarihin anlatıldığı yerler olmadığını vurgulayarak “Yaşayan Müze” anlayışını benimsediklerini söyledi. ATÖLYELERDE KÜLTÜREL KÖKLERE VURGU Müzede sadece ritim değil, kil atölyeleri ve felsefe dramaları gibi farklı etkinlikler de yapılıyor. Anadolu halk oyunlarının altyapısını oluşturan ritim atölyeleriyle çocukların kültürel mirasla bağ kurması amaçlanıyor. HER YAŞTAN ZİYARETÇİYE AÇIK Keklik, müzeye gelen ziyaretçilerin yaş aralığının geniş olduğunu belirterek, "3 yaşından emekli insanlara kadar ziyaretçileri ağırlıyoruz. İnteraktif ekranlar, tematik heykellerimiz ve ilgi çekici objelerimiz var" dedi. Müzede çocukların eğlenerek öğrenmesini hedeflediklerini ifade eden Keklik, “Buradan giderken gülen yüzler ve tekrar gelmek için can atan bakışları görüyorum” diye konuştu. Sokrates kostümü giydirilen iki öğrencinin yer aldığı felsefe atölyesinde kalıcı öğrenmenin amaçlandığını belirten Keklik, “Atölyelerdeki amacımız Sokrates'in kalıcı öğrenmesini dramalarla sağlayıp özde de kişinin kendini arama yolculuğuna katkı sağlamak” dedi. ÖĞRENCİLERDEN SAMİMİ YORUMLAR İlk kez müzeye gelen 5’inci sınıf öğrencisi Zeynep Ela Ören (10), “Güzeldi, eğlenceliydi. Diğer atölyeleri de merak ettim” dedi. Orhan Yücer (8), “İlk defa geldiğim müze çok güzeldi. 200 yıl öncesine gitmiş gibi hissettim” ifadelerini kullandı. Amine Köroğulları (8), “Bugünü sabırsızlıkla bekledim. Her şey çok güzeldi” derken, Eslina Taşdemir ise “Bu ortamı çok gerçekçi buldum. Okullar açılınca da gelmek isterim” diye konuştu.