MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur: "Türkiye yüzyılı için terörsüz gelecek şart"

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelesinde elde edilen başarıların yeni bir dönemin kapılarını araladığını belirtti. Temur, “Terörsüz bir Türkiye; yatırım güvenliğini, üretim istikrarını ve toplumsal refahı da beraberinde getirecektir” diyerek bu gelişmenin ekonomik ve sosyal etkilerine dikkati çekti. BÖLGESEL KALKINMADA DENGELER DEĞİŞECEK Temur’a göre, özellikle terörden en çok etkilenen bölgelerde yeni sanayi projeleri, yatırımlar ve altyapı çalışmaları hızla hayata geçecek. Bu gelişmeler, bölgesel kalkınmada uzun süredir beklenen olumlu değişimlerin önünü açacak. Ekonomik büyümenin sadece merkezle sınırlı kalmaması, Türkiye’nin dört bir yanına yayılması hedefleniyor. ULUSLARARASI YATIRIMCILARA GÜVEN MESAJI Temur, terörsüz bir Türkiye'nin, yabancı yatırımcılar için de güvenli bir liman anlamına geldiğini vurguladı. Artan güven ortamının, Türkiye'nin küresel tedarik zincirlerinde daha güçlü bir aktör olmasına katkı sunacağını belirtti. Bu yeni iklimde, tarım, turizm, teknoloji ve enerji gibi birçok sektörde yeni fırsatlar doğacağı öngörülüyor. ÜRETİM VE İHRACATTA YENİ BİR VİZYON MÜSİAD İzmir Başkanı, “Türkiye artık kabuğunu kırmaya hazırlanıyor” diyerek üretim gücünün yüksek katma değere dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Eğitim, bilim ve teknolojinin ön planda olduğu, sürdürülebilir büyümenin benimsendiği bir vizyonun Türkiye Yüzyılı’nın temelini oluşturacağını belirtti. ŞEHİTLERE SAYGI VE MİNNET VURGUSU Gökhan Temur, açıklamasında terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri de unutmadı. “Vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diyen Temur, onların fedakârlıklarının gelecek nesillerin huzur içinde yaşayabilmesi için büyük bir miras olduğunu dile getirdi. EKONOMİK KALKINMA VE DEMOKRASİ EL ELE YÜRÜMELİ Temur, sadece devletin değil, iş dünyasının da bu sürece katkı sunması gerektiğinin altını çizerek, “Silahların sustuğu, fikirlerin konuştuğu bir Türkiye hepimizin ortak idealidir” dedi. Kardeşlik, demokrasi, kalkınma, büyüme ve refahın yeni dönemin temel kavramları olacağını ifade etti. MİLLETİN ORTAK MESELESİ Temur, “Bu mesele siyasetin değil, milletin meselesidir” diyerek, siyaset kurumunun, yargının ve tüm kamu yönetiminin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Terörsüz Türkiye vizyonunun sadece ülkemiz için değil, tüm bölge için de tarihi bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Geri