A
Admin
Yönetici
Yönetici

Trafik kazasında yaşamını yitiren Murat Aci'nin eşi, davadan vazgeçmesi karşılığında 100 milyon lira aldığı iddiasını yalanladı. Aci, dava süreci boyunca eşinin ailesinin kendisine bilgi vermediğini de öne sürdü. Haber: Tuana Çiftci
İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart 2024'te meydana gelen kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin davası sürerken eşi Şükriye Aci'nin şikayet dilekçesini geri çekmesi tartışmalara neden oldu.
Şükriye Aci 100 milyon lira aldığı iddiasını yalanladı.
ŞİKAYETİNİ NEDEN GERİ ÇEKTİ? NTV'ye konuşan Aci, dava süreci boyunca eşinin ailesinin kendisine bilgi vermediğini öne sürerek şunları söyledi:
"Psikolojik savaşa daha fazla giremedim. Sadece karşı tarafla ilgili değil eşimin ailesinden de çok fazla şeye maruz kaldım. Aylardır bunun mücadelesini veriyorum ekim ayından beri annemin evinde yaşıyorum ama öyle bir lanse edildi ki sanki ben varlık içinden her şeyim varmış da keyfimden gitmişim gibi... Hayır böyle bir şey olmadı. Bahsettiği villalar kendilerine ait, kendileri 'Şu an senin kullanımında.' diye tabir ediyor. Kiracı gibi durduğum ve hiçbir söz hakkım olmadığı bir yerde kalmak istemedim. "OĞLUMUN HAKKINI BAŞKALARI ALMAYA ÇALIŞTI" Para benim için her zaman ikinci planda bu konuda bu şekilde gündeme gelmek belki farklı gösteriyor olabilir ama bunu yapma sebebim şuydu; oğlumun hakkı başkalarınca hiç hakkı olmayan kişiler tarafından alınmaya kalkınca ben daha fazla bu süreçle uğraşmak istemedim açıkçası. Davanın akıbeti belli değil şu an biliyorsunuz daha fazla bunu sürdürmek istemedik. 100 milyon lira aldığım iddiası yalan. Kesinlikle böyle bir meblağ yok. Protokol imzaladığımız için bunu açıkça dile getiremiyorum ama kayınpederimin kendi istediği rakamlar 100-150 milyon liralardı önceki pazarlıklarından bahsediyorum benden gizli yürüttükleri. Öyle bir rakam yok yani kimse kimseye böyle bir para bugün vermez yani."
Şükriye Aci'nin avukatı Ahmet Aslan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayetten vazgeçme dilekçesinde, Şükriye Aci'nin bu olaydan kaynaklı maddi ve manevi zararının, kazaya sebep olan suça sürüklenen çocuk Timur Cihantimur'un babası Bülent Cihantimur tarafından karşılandığı belirtildi. Dilekçede, "Bu sebeple müvekkil, şüpheliler Ayşe Ceren Saltoğlu, Adem Kızıltepe, Bülent Cihantimur ve Eylem Tok'a yönelik şikayetinden vazgeçmiş olup, adı geçenlerin soruşturmaya konu olaydan ötürü yargılanması muhtemel davaya katılma talebi de bulunmamaktadır." ifadesine yer verildi. Müştekilerin sunduğu dilekçede, “Maddi ve manevi zararımız giderilmiştir.” ifadelerinin yer alması da dikkat çekti.
Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci ise davadan vazgeçmediklerini söyledi. Baba Özer Aci NTV'ye verdiği röportajda, hukuk mücadelelerinin oğullarının davasının emsal dava teşkil edene kadar devam edeceğinin altını çizdi. Baba Aci, "Ailesi davadan vazgeçti diye çıktı bu doğru değil. Biz oğlumun ailesi olarak annesi ve babası ebeveynleri olarak asla ve asla davadan vazgeçmeyeceğiz. Davanın yasal yürütücüsü hem Şükriye hanımdı hem bizlerdik hem de yaralılarda şurada hukuki kısmı bilmiyorum ama bu saatten sonra ne olacak? Biz davamızdan vazgeçmedik dava dilekçemiz dosyada duruyor." dedi.