A
Admin
Yönetici
Yönetici
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından yaşanan şaibe tartışmaları sürerken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den dikkat çeken bir çıkış geldi. İnce, sınav sürecine dair kamuoyunda oluşan güven sorununun giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu: "Süreci bağımsız bir komisyon incelesin." Soruların Sızdırılması Gündem Olmuştu 15 Haziran’da gerçekleştirilen LGS oturumu, sınav sorularının henüz sınav tamamlanmadan önce sızdırıldığı iddialarıyla gündeme oturmuştu. İddiaların ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olayın yaşandığını kabul etmişti. Bakanlığın Basın Müşaviri Yılmaz Güney de bir görevlinin soru kitapçığını sınav sırasında fotoğraflayarak dışarıya PDF formatında ilettiğini, bu paylaşımın WhatsApp üzerinden saat 11.57’de yapıldığını açıklamıştı. Ancak bakanlık, bu durumun sınavın genel güvenliğini tehdit etmediği görüşünde. MEB: Süreç Şeffaf Yürütüldü Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyundaki tepkilere karşı yaptığı açıklamada, sınavın tüm aşamalarının denetime açık bir şekilde gerçekleştirildiğini savundu. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, “2025 LGS merkezi sınavı, geçmiş yıllarda olduğu gibi ölçme-değerlendirme ilkelerine uygun, şeffaf ve denetlenebilir bir biçimde uygulanmıştır. Ülke genelinde 719 öğrencimiz tam puan almıştır” denildi. İnce: Güven Sarsıldı, Bağımsız Kurul Şart Muharrem İnce ise, bakanlığın açıklamalarının kamuoyunu tatmin etmediğini dile getirerek, sürecin daha şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi. İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre herhangi bir okula veya ile yığılma yok. Ancak şeffaflık ve inandırıcılık açısından, bağımsız bir komisyonun süreci değerlendirmesi ve kamuoyunu bilgilendirmesi doğru olacaktır” ifadelerini kullandı. “Ben de Komisyona Gönüllüyüm” Kendisinin bir öğretmen olduğunu hatırlatan İnce, süreci denetleyecek böyle bir komisyonda gönüllü olarak yer almaya hazır olduğunu da belirtti. Bu çağrısıyla sınav güvenliğine dair tartışmalara yeni bir boyut kazandıran İnce, aynı zamanda toplumsal güvenin yeniden tesis edilmesinin önemine vurgu yaptı. (Gerçekgündem)