Moda endüstrisinin yeni yıldızları Bursa’da yetişiyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), hazır giyim sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli modelist açığını kapatmak için örnek bir projeye imza attı. “Moda Tasarımında Kalıp ve Model Geliştirme Sertifika Programı”, ikinci döneminde de başarıyla devam ediyor. Program, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde, genç yetenekleri sektörün profesyonel dünyasına hazırlarken, uygulamalı eğitimleriyle de fark yaratıyor. Program kapsamında düzenlenen son atölye çalışması “Moda Vizyonu Atölyesi” oldu. Proje Koordinatörü Dr. Eda Turan ve Naramaxx markası tasarımcıları İpek Tetik ile Sibel Kınık’ın katılımıyla gerçekleşen atölyede, katılımcılara trend analizinden moodboard oluşturmaya kadar birçok konuda uygulamalı eğitim verildi. Katılımcılar, moda dünyasında trend araştırmalarının nasıl yorumlandığını, bu bilgilerle nasıl özgün koleksiyonlar geliştirilebileceğini sahadan gelen profesyonellerle birlikte deneyimledi. Nitelikli uzmanlar İki yıl süren eğitim programının bu yıl ikinci dönem mezunları Haziran ayında verilecek. Mezuniyet töreninde, katılımcılar hem İMA onaylı sertifikalarını alacak hem de yıl boyunca hazırladıkları tasarımları sergileme imkânı bulacak. BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü’nün atölyelerinde gerçekleşen uygulamalı eğitimler, öğrencilerin hem teorik hem de teknik donanımlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitim içeriği ise İMA tarafından hazırlanıyor ve sektörün ihtiyaçlarına birebir yanıt veriyor. UHKİB’in bu projesi, yalnızca gençleri sektöre hazırlamakla kalmıyor, aynı zamanda Bursa’nın tasarım ve moda merkezi olma vizyonuna da güçlü bir katkı sunuyor. Üniversiteler, meslek liseleri ve deneyimli eğitmenlerin katkısıyla yürütülen program, nitelikli insan kaynağına yatırımın en somut örneklerinden biri haline geldi.

Geri