Mobilya ustası, Türkiye Şampiyonu bir bilardo sporcusu: Yetkin Çelikel

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Elazığ'da yaşayan 60 yaşındaki mobilya ustası Yetkin Çelikel, mesleğindeki ustalığının yanı sıra bilardo sporundaki başarılarıyla da dikkat çekiyor. Yarım asra yaklaşan iş tecrübesinin yanı sıra spor hayatındaki disipliniyle de örnek bir yaşam öyküsü sunan Çelikel, Türkiye çapında elde ettiği derecelerle hem kenti hem de bilardo camiasını gururlandırıyor. Hem Usta Mobilyacı Hem Başarılı Bilardocu Üç çocuk babası Yetkin Çelikel, genç yaşlarda tanıştığı bilardo sporuna olan tutkusunu yıllar içinde daha da artırdı. Mobilya atölyesinde geçen yoğun mesaisine rağmen, fırsat buldukça Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı bilardo tesislerinde antrenman yapıyor. Sporla iç içe yaşamayı bir hayat tarzına dönüştüren Çelikel, Türkiye genelindeki birçok turnuvada önemli başarılara imza attı. Geçtiğimiz yıl Türkiye Veteranlar Bilardo Şampiyonu unvanını kazanan Çelikel, daha önceki yıllarda da Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda ilk 8 ve ilk 16’ya kalma başarısı gösterdi. Bölgesel turnuvalarda da birçok kez kürsüye çıkan Çelikel, Elazığ ve çevresindeki bilardo tutkunları için örnek bir figür haline geldi. “Bilardoya Bir Gönül Verdik, Bırakamadık” Yetkin Çelikel, bilardo serüvenini ve bu spora olan sevgisini şu sözlerle anlatıyor: “Esas mesleğim mobilyacılık. Boş zamanlarımda ise çok sevdiğim bilardoya zaman ayırıyorum. Gençlik yıllarından beri bu spora heves sardım, halen devam ediyorum. Geçtiğimiz yıl Türkiye Veteranlar Şampiyonu oldum. Öncesinde de Türkiye şampiyonalarında dereceye girdim. Küçük yaşlarda arkadaş ortamında bilardoya başladım. O zamanlar çok fazla sosyal seçenek yoktu, bilardo ise oldukça popülerdi. O gün bugündür bu tutkudan kopamadım. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün açtığı tesisler sayesinde imkanlarımız da arttı. Ancak iş yoğunluğundan dolayı sınırlı vakit ayırabiliyorum.” Spor Camiasından Tam Destek Elazığ Bilardo İl Temsilcisi Erkan Süslü, Yetkin Çelikel’in sadece sportif başarılarıyla değil, aynı zamanda kişiliği ve duruşuyla da örnek olduğunu belirtti. Süslü, “Yetkin ağabeyimiz, sporculuğunun yanı sıra karakteriyle de tüm sporcularımıza ilham veriyor. En son veteranlar turnuvasında Türkiye şampiyonu oldu. Bölgesel turnuvalarda da müthiş dereceler elde ediyor. Elazığ için büyük bir değer” dedi. Genç Sporculara İlham Kaynağı Çelikel ile birlikte antrenman yapan Elazığlı bilardo oyuncusu Sait Yaşa ise, “Yetkin bey, Elazığ’ın yetiştirdiği en iyi bilardoculardan biri. Bizim için hem usta hem örnek bir sporcu. Türkiye çapında kazandığı şampiyonluklar bizlere motivasyon sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Geri