Mısır haşlarken dikkat edilmesi gerekenler: Sert kalmadan, yumuşacık ve lezzetli olmasının tüm sırları

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İrem Buse KIRKKAYALI - EGE TELGRAF/ Yaz mevsimi geldi mi pazar tezgahları mis kokulu mısırlardan geçilmez. Ama evde haşladığınız mısır sert kalıyor, eski süt mısırların lezzetini yakalayamıyor musunuz? Endişelenmeyin! Mısır seçiminden haşlama tekniğine kadar bilmeniz gereken tüm püf noktalarını sizin için derledik. Böylece mısırlarınız tam kıvamında, yumuşacık ve lezzetli olacak. İLK ADIM LEZZET İÇİN ÇOK ÖNEMLİ İyi mısır, haşlamanın yarısıdır. Orta koyu sarı taneli, hafif bastırınca içe gömülen (hatta bazen sıvı çıkartan) mısırlara yönelin. Çok sert ya da aşırı koyu renkli mısırlardan kaçının. Koçanlı mısır tercih edin, haşlarken koçanlar hem aroma verir hem pişirmeye yardımcı olur. SERTLİK VE LEZZET NASIL AYARLANIR? Mısırları koçanlarıyla beraber tencerenin tabanına dizin, üzerine orta sıcaklıkta su ekleyin. Kaynadıktan sonra mısırları tencereye alın ve orta ateşte pişirin. Haşlama suyuna tuzu baştan eklemeyin; bu mısırların sertleşmesine yol açar. Tuzunu, haşlama sonrası ekleyin. Daha yumuşak mısır isterseniz, haşlama suyunu yarı yarıya sütle karıştırabilirsiniz. Lezzet katmak için az miktarda toz şeker ve tereyağı eklemek de mümkün. PİŞEN MISIRLARI NASIL SERVİS EDERSİNİZ? Haşlanan mısırları koçanlarıyla birlikte sudan çıkarıp tereyağı ve tuzla buluşturun. İsterseniz ızgara tavada hafifçe kızartarak farklı bir aroma yaratabilirsiniz. Sahilde yediğiniz o mis gibi közde pişmiş mısır tadını evde yakalamak işte bu kadar kolay! ZAMANINIZ KISITLIYSA… Düdüklüde mısırlarınızı yapraklarla birlikte koyup, 1 kaşık şeker ve yeterince su ekleyerek 20 dakika pişirebilirsiniz. Bu yöntemle süt mısır tadını kısa sürede yakalamak mümkün.
 
Geri
Üst