Milyonlarca Adayın Bekleyişi Sona Erdi: 2025-YKS Sonuçları Açıklandı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Vural, yaptığı son dakika açıklamasıyla 15-16 Haziran 2025 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirilen YKS'nin sonuçlarının, planlanan tarihten önce adayların erişimine açıldığını duyurdu. Açıklamada, "Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından sınava giren tüm adaylarımızın emeklerinin karşılığını almasını temenni ediyorum. Değerlendirme sürecini titizlikle ve hızla tamamlayan tüm personelimize teşekkür ederim. Şimdi adaylar için geleceklerini şekillendirecekleri tercih dönemi başlıyor. Tüm gençlerimize bu önemli süreçte başarılar dilerim," ifadelerine yer verildi. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebiliyor. Sonuçlar Nasıl Öğrenilir? Adaylar, YKS sonuçlarına aşağıdaki adımları izleyerek ulaşabilir: ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresine gidin. "2025-YKS Sonuçları" sekmesine tıklayın. Açılan ekranda T.C. Kimlik Numaranızı ve size özel aday şifrenizi girin. Güvenlik kodunu doğruladıktan sonra "Giriş Yap" butonuna basın. Sonuç belgesinde adayların Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) puanları ile bu puanlara karşılık gelen başarı sıralamaları detaylı olarak yer alıyor. Şimdi Ne Olacak? Tercih Süreci Başlıyor YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için en az sınav kadar önemli olan tercih süreci başlayacak. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan 2025-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile birlikte tercih takvimi de netleşecek. Adayların, 22 Temmuz - 2 Ağustos 2025 tarihleri arasında tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapmaları bekleniyor. Uzmanlar, adayların tercih yaparken puandan çok başarı sıralamasını dikkate almalarını, ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri listelerine eklemelerini ve mutlaka bir rehber öğretmen veya eğitim danışmanından destek almalarını öneriyor. Sonuçların açıklanmasıyla

Geri