A
Admin
Yönetici
Yönetici
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 30. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 6 Haziran 1995 tarihinin Karabük için yalnızca idari bir değişiklik olmadığını belirten Şahin, bu adımın aynı zamanda emeğin, azmin ve inancın tescili olduğunu vurguladı. “O gün atılan adım, bugün Türkiye Yüzyılı’na yürüyen güçlü Karabük’ün temellerini atmıştır. Bu topraklar, alın terinin çeliğe dönüştüğü, kültürle doğanın iç içe geçtiği bereketli bir şehirdir.” Karabük’te 30 yılda kapsayıcı kalkınma Cem Şahin, mesajında Karabük’ün il oluşunun ardından geçen 30 yılın, her alanda atılım ve gelişim dönemi olduğunu dile getirdi. Şehirdeki büyük dönüşümün sadece sanayiyle sınırlı kalmadığını, eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı ve çevre gibi birçok alana yayıldığını ifade etti. “Karabük artık sadece sanayiyle değil; eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar pek çok alanda yükselen bir yıldız konumundadır.” Organize sanayi bölgeleri ve güçlenen sanayi altyapısıyla Karabük’ün istihdam kapasitesini her geçen gün artırdığını belirten Şahin, üretime dayalı büyümenin Karabük’ün geleceğini şekillendirdiğini kaydetti. “Binlerce kişilik istihdam hedefimiz doğrultusunda organize sanayi bölgelerimiz önemli mesafeler kat etti.” Sağlıkta modern yatırımlar Şahin, sağlık alanında yapılan yeni yatırımlarla birlikte vatandaşların kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabildiğini ifade etti. “Yeni hastaneler, uzman sağlık kadroları ve modern ünitelerle Karabüklüler artık çok daha donanımlı sağlık hizmetlerinden faydalanıyor.” Eğitim yatırımlarına da değinen Şahin, Karabük’te gençliğe yönelik projelerin şehre canlılık kazandırdığını ve eğitim kalitesini yükselttiğini belirtti. “Gençlik yatırımlarımız, üniversitelerimiz ve kültürel faaliyetlerle Karabük, öğrenen ve üreten bir şehir kimliğini güçlendirmektedir.” Şehircilik ve altyapı çalışmalarıyla değişen yüz Şahin, şehircilik alanındaki dönüşümlerin Karabük’ün çehresini her geçen gün değiştirdiğini ve yaşanabilirliği artırdığını belirtti. “Doğal gaz yatırımlarından çevre düzenlemelerine kadar her adımımızla şehrimizi daha modern ve yaşanabilir bir hale getiriyoruz.” Türkiye yüzyılı vizyonunda Karabük’ün yeri Mesajının sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen Türkiye Yüzyılı vizyonuna atıfta bulunan Cem Şahin, Karabük’ün bu vizyonun önemli bir parçası olduğunu vurguladı. “Türkiye Yüzyılı’nın mimarisinde Karabük’ün yeri ayrı. Daha güçlü, daha yaşanabilir bir Karabük için inançla ve azimle çalışmayı sürdüreceğiz.” “Bu gurur günü hepimizin” Cem Şahin, Karabük’ün il olmasında emeği geçen herkesi saygı ve minnetle andığını belirterek, tüm Karabüklülerin bu anlamlı günü gönülden kutladığını söyledi.