A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul’da yürütülen 23 milyon liralık dolandırıcılık soruşturmasında ismi geçen oyuncu Meral Kaplan, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Kaplan, gözyaşlarını tutamadı. Mahkeme, Kaplan’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 23 MİLYONLUK DOLANDIRICILIKTA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran E.Y. isimli vatandaş, kendisini bir vakıf yöneticisi olarak tanıtan S.Ö.’ye Arnavutköy’deki bir arsa satışı için 23 milyon lira ödeme yaptığını belirtti. Satış işlemi gerçekleşmeyince dolandırıldığını anlayan mağdur, S.Ö. ve onunla birlikte hareket eden kişilerden şikâyetçi oldu. Polis ekipleri şikâyet üzerine yürüttükleri soruşturmada, S.Ö. ile birlikte D.Ö. (28), A.Ş. (38), N.T. (45) ve M.D. (26) isimli 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte 2 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. PARANIN BİR BÖLÜMÜ MERAL KAPLAN'IN HESABINA AKTARILMIŞ Soruşturma kapsamında yapılan hesap hareketi incelemelerinde, mağdurdan alınan paranın bir kısmının oyuncu Meral Kaplan’ın banka hesabına aktarıldığı belirlendi. Bu gelişme üzerine Kaplan, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddeden Kaplan, söz konusu paranın hesabına bir arkadaşı tarafından gönderildiğini öne sürdü. 3 TUTUKLAMA, KAPLAN’A ADLİ KONTROL Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Ö., D.Ö. ve A.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Meral Kaplan ve diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kaplan’ın gözaltına alınırken ters kelepçeyle görüntülenmesi ise sosyal medyada gündem oldu. KAPLAN’DAN AÇIKLAMA: “BENİM BÖYLE İŞLERLE ALAKAM YOK” Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Meral Kaplan, şu ifadeleri kullandı: “Ben hayatımda emlak işi yapmadım. Tapu, arsa gibi konulardan anlamam. Kimseyi dolandırmadım. Aksine hep ben dolandırıldım. Hakkımda çıkan ‘gözaltında’ haberlerini evimde, şaşkınlıkla okudum. Sadece tanıdığım biriyle ilgili bilgime başvuruldu. Bildiklerimi anlattım ve evime döndüm.” Kaplan ayrıca, avukatı Şeyda Yıldırım’ın süreci takip ettiğini belirterek, “Bir anne olarak hassasiyet rica ediyorum” ifadelerini kullandı. (HABERLER.COM)