A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen-veli iletişiminde devrim yaratıyor! Yerli ve milli BiP uygulamasıyla artık anlık bilgi paylaşımı, güvenli mesajlaşma ve özel gruplarla iletişim çok daha kolay. 2025-2026 eğitim yılında herkes bu yenilikten faydalanacak. GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ İLETİŞİM MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Turkcell’in ortak projesi kapsamında geliştirilen “Öğretmen Bilgi Servisi” (ÖBS) ve “Okul-Veli Asistanı” (OVA), öğretmenler ve velilerin aralarındaki iletişimi hızlandıracak. Uçtan uca şifreleme teknolojisiyle donatılan sistem sayesinde bilgi güvenliği en üst düzeyde sağlanırken, yabancı uygulamalarda yaşanan erişim problemlerinin önüne geçilecek. ANLIK VE DOĞRU BİLGİ PAYLAŞIMI ÖBS ile Bakanlık personeli, öğretmenler ve veliler güvenle iletişim kurabilecek, Bakanlık duyuruları, yönergeler ve eğitimle ilgili tüm bilgilendirmeler tek bir merkezden, anında paylaşılacak. Özel gruplar oluşturularak ilçe, okul ve zümre bazlı hızlı iletişim mümkün olacak. OVA ise velilere çocuklarının eğitim süreciyle ilgili performans takibi, belge, doküman ve materyal paylaşımı gibi kapsamlı hizmetler sunacak. Ayrıca, veliler görüşlerini anketler yoluyla Bakanlığa doğrudan iletebilecek. 2025-2026 EĞİTİM YILI BAŞINDA KULLANIMA AÇILACAK Tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen bu servisler, 22 Temmuz’da imzalanacak iş birliğiyle hayata geçecek ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı başında tüm veliler ve öğretmenlerin kullanımına sunulacak. BiP uygulaması, Apple App Store ve Google Play Store’dan ücretsiz indirilebiliyor. MEB’in bu hamlesiyle eğitimde dijital iletişim kolaylaşacak, bürokrasi azalacak