A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 Yılı Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Kılavuz’u yayımlayarak uzman ve başöğretmenlik başvuru tarihlerini duyurdu. Öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemeleri için yapılması gereken iş ve işlemler, başvuru şartları ve takvim netleşti. BAŞVURULAR 20 AĞUSTOS - 5 EYLÜL ARASINDA Uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına başvurular, 20 Ağustos 2025 – 5 Eylül 2025 tarihleri arasında adresinden yapılacak. Ayrıca 3 - 7 Kasım 2025 tarihleri arasında ek başvuru alınacak. EĞİTİMLER 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR İl değerlendirme komisyonu tarafından başvuruları onaylanan öğretmen ve uzman öğretmenler, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren ÖBA () platformu üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimlerini alacak. SERTİFİKALAR 1 EYLÜL'DEN İTİBAREN VERİLECEK Eğitim programını tamamlayan ve tüm şartları sağlayan öğretmen ve uzman öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen sertifikaları, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren düzenlenecek. ÜNVANLARA ÖZEL DERECE VE TAZMİNAT HAKKI Uzman öğretmen ve başöğretmen ünvanı alanlar, sertifikalarının düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren, bu ünvanlara özgü eğitim öğretim tazminatından yararlanacak. Ayrıca her ünvan için ayrı bir derece verilecek. NTV