MEB Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 13 Temmuz 2025 Pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından başarıyla gerçekleştirildi. İlk kez ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınavlar, öğretmen adaylarının kariyer yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olarak dikkat çekiyor. Adaylar sınav heyecanını geride bırakırken, şimdi de sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. AGS Sonuçları 13 Ağustos’ta Açıklanacak ÖSYM’nin resmi sınav takvimine göre, 2025 yılına ait MEB-AGS sonuçlarının 13 Ağustos 2025 tarihinde erişime açılması bekleniyor. Öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi’ne kabulü açısından büyük önem taşıyan bu sonuçlar, aynı zamanda ÖABT puanıyla birlikte değerlendirilecek. Böylece adayların öğretmenlik mesleğine ilk adımı atabilmesi için gereken puanlama tamamlanmış olacak. Sonuçlar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi ais.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle kolaylıkla görüntülenebilecek. Sınav Soruları Adayların Erişimine Açıldı Sınava katılan adaylar için önemli bir kolaylık da sınav sorularının belirli bir süre boyunca erişime açılması oldu. Temel soru kitapçığındaki tüm sınav soruları, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr platformunda 10 gün boyunca erişilebilir durumda bulunuyor. Bu uygulama, adayların sınav sorularını detaylı şekilde inceleyerek, kendi performanslarını değerlendirmelerine imkan sağlıyor. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci ise 23 Temmuz 2025 tarihinde sona erecek. Öğretmenlik Kariyerine Adım Atmak İçin Kritik Süreç Başladı 2025 yılında ilk defa ÖSYM tarafından düzenlenen MEB-AGS, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulünde belirleyici rol oynuyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında yapılan bu sınav, adayların bilgi ve donanımlarını ölçerek, eğitim sektörüne nitelikli bireylerin kazandırılmasını hedefliyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, yeni kariyer dönemlerine hazırlık yapmaya başlayacak. NTV

Geri