MEB açıkladı! O tarihte okullar 12 gün tatil

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 yaz tatili takvimi Kurban Bayramı nedeniyle yeniden şekilleniyor. Milyonlarca öğrenci ve veli, okulların ne zaman kapanacağını merakla beklerken, bayram tatilinin takvimle çakışması 12 güne kadar erken tatil ihtimalini gündeme getirdi. BAYRAM TAKVİMİ TATİLİ ÖNE ÇEKEBİLİR Bu yıl Kurban Bayramı 6 Haziran Cuma günü başlayacak ve 9 Haziran Pazartesi sona erecek. 5 Haziran Perşembe günü ise Arefe Günü olarak resmi tatil kapsamına alınabilir. Eğer bu tarihlerde bayram tatili resmi olarak 9 güne çıkarılırsa, öğrenciler için de okulların erken kapanması söz konusu olacak. Bu senaryoda öğrenciler, yaz tatiline 5 Haziran'da başlayabilir ve böylece eğitim-öğretim yılına 12 gün erken veda etmiş olacak. RESMİ KARAR BEKLENİYOR Kurban Bayramı tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağına dair nihai kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor. Tatil süresine ilişkin açıklamanın ardından hem öğrenciler hem de kamu çalışanları için yaz planlaması netleşmiş olacak. MEB TAKVİMİ DEĞİŞEBİLİR Tatilin erkene çekilmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan eğitim takvimi de güncellenebilir. Bu kapsamda: Eğitim süresinin öne alınması Telafi haftalarının planlanması Yaz dönemi etkinliklerinin yeniden yapılandırılması gibi düzenlemeler gündeme gelebilir. TURİZM SEKTÖRÜ DE BEKLEMEDE Uzun tatil ihtimali, sadece öğrencileri değil, turizm sektörünü de harekete geçirdi. Otellerde erken rezervasyonlar hız kazanırken, iç turizmde hareketliliğin artması bekleniyor. Uzmanlara göre, 12 günlük bir tatil, yerli turist sayısını artırabilir ve sezonun erken başlamasını sağlayabilir. GÖZLER AÇIKLAMADA: ERKEN YAZ TATİLİ KAPIDA OLABİLİR Tüm gözler şimdi Cumhurbaşkanlığı’ndan gelecek açıklamada. Tatilin uzatılması kararlaştırılırsa, 2025 yazı hem öğrenciler hem de veliler için daha erken başlayacak. Resmi kararın önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. HABER MERKEZİ

Geri