MEB açıkladı: İl dışı atama sonuçları bugün açıklanıyor! İşte adım adım sorgulama yolu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 yılı il dışı mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre 6 Ağustos 2025 tarihinde duyurulacak. Sonuçlar, aynı gün içerisinde "personel.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden erişime açılacak. Atama işlemleri tamamlanan öğretmenler, 7 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla tebligat ve ilişik kesme işlemlerine başlayacak. TAYİN SÜRECİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ Başvurular, 18-29 Temmuz 2025 tarihleri arasında MEBBİS veya personel.meb.gov.tr üzerinden alındı. Bu başvuruları takiben, 31 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında tercihler alındı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte atama sürecinde son aşamaya geçilmiş olacak. MEBBİS ÜZERİNDEN SORGULANACAK Atama sonuçları açıklandığında, öğretmenler MEBBİS sistemi üzerinden ya da Personel Genel Müdürlüğü sitesinden sonuçlarına ulaşabilecek. Sorgulama ekranı aktif hâle geldiğinde sistem yoğunluğu nedeniyle zaman zaman erişim sorunları yaşanabileceği hatırlatılıyor. HİZMET PUANI ÜSTÜNLÜĞÜ Yer değiştirme işlemleri, öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda en yüksek puanı alan adaylar, tercih ettikleri kuruma atanabilecek. Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili öğretmenlerin görev yapacakları okullarla ilgili bilgiler de sistem üzerinden görülebilecek. TAYİNLERDE İPTAL HAKKI Eş durumu başvurusu yapan ya da farklı mazeret grubunda yer alan öğretmenler için, atama sonrasında iptal hakkı da tanınacak. Bu kapsamda, gerekli şartları taşıyan öğretmenler belirlenen tarihlerde iptal başvurusu yapabilecek. İLİŞİK KESME SÜRECİ İl dışı ataması gerçekleşen öğretmenler, 7 Ağustos 2025 tarihinden itibaren çalıştıkları kurumlardan ilişik keserek yeni görev yerlerine geçiş yapabilecek. Tebligat işlemleri de aynı tarihte başlayacak. BAŞVURULARDA MEBBİS ETKİN KULLANILDI Başvuru süreci boyunca öğretmenler, MEBBİS kullanıcı paneli üzerinden gerekli evrakları yükledi ve tercih işlemlerini tamamladı. Sisteme yüklenen belgeler doğrultusunda yapılan değerlendirme sonrası yer değiştirme işlemleri kesinlik kazanacak. ATAMA TAKVİMİNE GÖRE SÜREÇ İLERLİYOR Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı resmi takvime göre tüm süreç, adım adım ve planlanan tarihlere uygun şekilde yürütülüyor. Bakanlık, sonuçların 6 Ağustos itibarıyla duyurulacağını daha önce belirtmişti. Atama sonuçları açıklandığında, MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından sistem üzerinde anlık güncellemeler yapılacak. Sonuç ekranı üzerinden hangi okula atama yapıldığını ve hizmet puanı durumunu görmek mümkün olacak. SÜRECİ TAKİP İÇİN RESMİ ADRESLERE DİKKAT Öğretmenlerin, yer değiştirme sonuçlarını öğrenmek için sadece "personel.meb.gov.tr" ve MEBBİS sistemini kullanmaları gerekiyor. Resmî olmayan kaynaklardan gelen bilgi ve yönlendirmelere itibar edilmemesi isteniyor. HÜRRİYET

Geri