MasterChef'te gündem oldu: Evde yapılacak en kolay ıslak hamburger tarifi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Islak hamburger, özellikle İstanbul’un meşhur Taksim sokak lezzetlerinden biri olarak biliniyor. MasterChef yarışmasında yeniden gündeme gelen bu tarif, dışarıda aranan lezzeti ev ortamında yakalamak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor. Sosun yoğunluğu ve buharda bekleme süresi, tarifin en kritik noktaları arasında yer alıyor. İşte detaylar...

MALZEMELER


Köfte için:

500 gram dana kıyma

1 küçük soğan (rendelenmiş)

1 diş sarımsak (ezilmiş)

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Domates sosu için:


3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 diş sarımsak (ezilmiş)

5 adet rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı su

Diğer malzemeler:


6 adet hamburger ekmeği

TARİFİN UYGULANMASI


Köfteler hazırlanıyor: Derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlar karıştırılıyor. Tüm malzeme yoğrulduktan sonra hamburger boyutunda köfteler hazırlanıyor.

Köfteler pişiriliyor: Izgara tavada veya döküm tavada köfteler her iki yüzü iyice pişene kadar kızartılıyor.

Sos hazırlanıyor: Başka bir tavada sıvı yağ ısıtılıyor. Ezilmiş sarımsaklar kısa süre kavruluyor. Ardından rendelenmiş domates, salça ve baharatlar ekleniyor. Su ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriliyor.

Harmburgerler soslanıyo: Pişen köfteler ekmeklerin içine yerleştiriliyor. Ardından her bir hamburger bolca domates sosuna batırılıyor veya üzerine dökülüyor.

Buharda bekletiliyor: Hazırlanan hamburgerler kapaklı bir tencereye alınarak buharda birkaç dakika bekletiliyor. Bu işlem, ekmeklerin yumuşamasını ve sosu tamamen çekmesini sağlıyor.

Sıcak servis ediliyor: Islak hamburgerler sıcak şekilde, tercihe göre turşu ile servis ediliyor.
 
Geri
Üst