A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZELMAN’da devam eden toplu iş sürecinde anlaşmanın sağlanamaması durumunda işçiler 29 Mayıs’ta greve çıkacak. Büyükşehir Belediyesi ve DİSK/Genel-İŞ sendikası 1 ve 3 no’lu şubelerin gerçekleştirdiği toplantıda bugün yine sonuç çıkmadı. “KULAKLARI BİZE KAPALI” Görüşmeyle ilgili açıklama yapan sendika 1 no’lu Şube Başkanı Engin Topal, görüşmede iki maddenin geçtiğini söyledi. “Belediyenin sıkıntısını anlıyoruz” diyen Topal, “Ücretlet konusunda mutlaka düzeleceğiz. Sürekli böyle gitmeyecek. Geçmişten gelen borçlar ile birlikte hükümetin baskısı var. Ama buna rağmen sabırla bekliyoruz. Yine de her şeye rağmen kulakları söylediklerimize kapalı. Biz bu işi masada bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz adım atıyoruz. Karşılıklı atılacak adımlarla bu işin sonuca bağlanması lazım” dedi. “ESHOT, OTOPARKLAR DURACAK” “İstediğimiz rakamlar ortada” diyen Topla, “CHP’nin çalışanları asgari ücrete mahkum etmeyeceğiz sözü var. Biz hakkımızı istedik diye suçlu hale geldik. Grevse grev. Geri adım atmayacağız. İzmir’de ESHOT, otoparklar duracak diyoruz anlamıyorlar. 29 mayıs’a kadar bu iş biter diyemiyoruz çünkü o masada karşı taraftan adım görmüyoruz” diye konuştu.