Market ve restoranlarda karekod zorunluluğu başladı! Tüketiciler artık işletmelerin denetim geçmişini anında görebilecek

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Market, kasap, manav gibi perakende satış noktaları ile kafe, restoran ve yemekhane gibi toplu üretim ve tüketim alanlarında, işletmeye özel karekodların görünür şekilde bulundurulması zorunlu hale geldi. Bu kararın ardından denetimler başladı. KAREKODLARLA ŞEFFAFLIK VE GÜVENLİK ARTACAK Uygulama kapsamında her işletmeye özel olarak hazırlanan karekodlar, müşterilerin rahatlıkla görebileceği alanlara yerleştiriliyor. Tüketiciler, cep telefonlarıyla bu karekodları okutarak, ilgili işletmenin Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetim geçmişine anında erişebiliyor. TÜKETİCİ SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM Yetkililer, sistemin işletmelerde şeffaflığı artıracağını ve vatandaşların daha güvenle alışveriş yapmasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın tüketici sağlığının korunması ve gıda güvenilirliğinin sağlanması açısından önemli bir gelişme olduğu vurgulandı.

Geri