A
Admin
Yönetici
Yönetici
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalıklarının erken teşhisinde önemli bir adım atarak Koroner BT Anjiyografi (sanal anjiyo) hizmetini başlattı. Yeni uygulama, kalp damar hastalıklarının erken ve güvenli bir şekilde tespit edilmesini mümkün kılıyor. Girişimsel Olmayan Güvenli Yöntem Bilgisayarlı tomografi teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen sanal anjiyo, kalbi besleyen damarların ayrıntılı şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Raif Kılıç, bu yöntemin klasik anjiyoya göre daha az risk içerdiğini belirterek, “Sanal anjiyo, invaziv olmayan bir tetkiktir. Kol damarından kontrast madde verilerek çekim yapılır. Kalp damarlarının iç yapısı detaylı şekilde ortaya konur. Hastalar için daha güvenli ve konforludur” dedi. Tanı Sürecinde Öncelikli Yöntem Doç. Dr. Kılıç, sanal anjiyonun, konvansiyonel anjiyoya göre daha düşük yan etki riski taşıdığını vurguladı. Bu yöntemin, kalp damarlarında bir tıkanıklık olup olmadığını saptamada ilk tercih haline geldiğini belirterek, “Girişimsel olmayan bu yöntemle olası damar tıkanıklıklarını tespit edebiliyoruz. Eğer herhangi bir lezyon saptanırsa, sonrasında klasik anjiyoya yönlendirme yapıyoruz. Ancak ilk adımda sanal anjiyo ile hastanın damar yapısını değerlendirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Sevk Zorunluluğu Ortadan Kalktı Yeni hizmet sayesinde, daha önce büyük şehirlerdeki hastanelere sevk edilmesi gereken hastalar, artık tedavilerini Mardin’de yaptırabiliyor. 59 yaşındaki hasta Bedran Kılıç, bu gelişmeden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Daha önce Ankara’ya gitmem söylendi ama gitmedim. Cihazın Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiğini duyunca başvurdum ve burada işlemlerim yapıldı. Çok rahat bir süreçti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Bölge Sağlığına Katkı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Koroner BT Anjiyografi cihazı, bölge halkına ileri düzeyde teşhis imkânı sunarak, kalp hastalıklarıyla mücadelede önemli bir boşluğu dolduruyor. Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen bu yenilikçi uygulama, hem hasta konforunu artırıyor hem de erken teşhisle olası komplikasyonların önüne geçilmesini sağlıyor.