Manisa eğitimde rekor kırdı: 52 öğrenci ilk 1000’de

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, eğitim alanında dikkat çekici bir başarıya imza attı. Manisa'dan üç öğrenci, Türkiye genelinde ilk beş dereceye girerek şehre büyük gurur yaşattı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında da önemli dereceler elde eden öğrenciler, şimdiye kadar kentteki en yüksek başarıları elde etti. MERT EGE BAMBAL’DAN ÇİFTE DERECE Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi öğrencisi Mert Ege Bambal, YKS sınavında Türkiye 3’üncüsü oldu. Daha önce LGS birincisi olarak yerleştiği okuluna bu kez üniversite sınavında önemli bir başarı kazandıran Bambal, MSÜ sınavında da genel, eşit ağırlık ve sayısal puan türlerinde Türkiye 4’üncülüğü elde etti. BEYZAGÜL OK, MSÜ TÜRKİYE 1.’Sİ OLDU Aynı liseden bir başka öğrenci olan Beyzagül Ok ise Milli Savunma Üniversitesi sınavında tüm kategorilerde Türkiye birincisi oldu. Genel, eşit ağırlık ve sayısal alanlardaki bu üçlü birincilik, Manisa’dan bugüne kadar alınan en yüksek MSÜ derecesi olarak kayıtlara geçti. AYŞE ZEHRA TEKİN’DEN YKS’DE DÖRDÜNCÜLÜK Gediz Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Zehra Tekin de YKS’de Türkiye 4’üncüsü olarak başarı listesine adını yazdırdı. Aynı zamanda hafız olan Tekin, derecesi nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Birkaç yıl önce kaybettiğim babamın izinden giderek ilmi çalışmalara daha çok zaman ayıracağım" dedi. Manisa genelinde bu yılki YKS ve MSÜ sınavlarında toplamda 52 öğrenci ilk 1000'de yer alırken, ilk 10 bin içinde de 100’den fazla öğrenci bulunuyor. Başarı, sadece fen liseleriyle sınırlı kalmadı; sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, imam hatip proje liseleri ve meslek liselerinden de dereceler geldi. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UĞURELLİ’DEN AÇIKLAMA Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Öğrencilerimiz gerek mesleki çalışmalarda, gerek ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında ve gerekse akademik başarıyı ölçen sınavlarda kısaca her alanda yüzümüzü güldürüyor. Kadim bir medeniyetin ve irfanın önemli bir merkezi olan Manisa’da yetişen öğrencilerimiz büyük ülke güçlü Türkiye hedefimize giden yolda en önemli gurur kaynağımız oldu. Yıl boyunca elde ettiğimiz başarılarla dolu bu gurur tablosu, öğrencinin gönlüne dokunan eğitim anlayışımızın ve kurumsal dayanışmamızın bir sonucudur. Her platformda gururla ifade ettiğim bir hakikati yine ifade etmek isterim. Gelecekte kutlu devletimizi emanet edeceğimiz gençlerimize güvenimiz tamdır. Bu vesile ile bütün alanlarda başarı elde eden öğrencilerimizi, destek olan ailelerini, onlara rehberlik eden öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum."

Geri