Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon statüsüne yükseldi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 33 yılı aşkın akademik ve idari tecrübesini, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen 5 yıllık Tam Akreditasyon statüsü ile taçlandırdı. Üniversite, 2022 yılında almaya hak kazandığı 2 yıllık Koşullu Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak, yürütülen kapsamlı iyileştirme çalışmaları sonucunda kalite standartlarını önemli ölçüde yükseltti. Koşullu Akreditasyondan Tam Akreditasyona Uzanan Süreçte Önemli Gelişmeler YÖKAK’ın düzenlediği Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında gerçekleştirilen ara değerlendirme, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin yükseköğretim kalite standartlarını eksiksiz karşıladığını ortaya koydu. Üniversite, özellikle liderlik, yönetişim ve kalite yönetimi alanlarında kayda değer ilerlemeler sağladı. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin kalitesi, araştırma-geliştirme projeleri ile toplumsal katkı faaliyetlerindeki artış da bu başarının temel taşları arasında yer aldı. Bu sistematik çalışmalar neticesinde üniversitenin kalite güvencesi sistemi kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturuldu. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar’dan Başarıya Dair Değerlendirme Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, akreditasyon sürecindeki başarıyı kurumsal iş birliği ve kararlılıkla mümkün olduğunu vurguladı. Rektör Kibar, YÖKAK tarafından verilen Tam Akreditasyon kararının üniversitenin akademik ve idari bütünlüğünün yanı sıra kurumsal olgunluğunu da gösteren en üst düzey onay olduğunu ifade etti. Bu başarının, üniversitenin geçmişteki çalışmalarının ve geleceğe dönük vizyonunun bir yansıması olduğunu belirtti. Kaliteyi Hedef Değil, Kültür Olarak Benimsemek Rektör Kibar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin kaliteyi sadece ulaşılması gereken bir hedef olarak değil, kurumsal kültürün ayrılmaz bir parçası olarak benimsediğini kaydetti. Bu yaklaşımın, hem ulusal hem de uluslararası alanda üniversitenin saygınlığını artırdığına dikkat çekti. Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de katkısıyla elde edilen bu başarı, eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında daha yüksek hedeflere yürümek için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Yükseköğretimde Kalite Kültürünün Güçlenmesinde YÖKAK’ın Rolü Rektör Kibar ayrıca, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun üniversitelerin kalite ve akreditasyon süreçlerine yön veren kritik bir aktör olduğunu ifade ederek, kurulun bu alandaki liderliğine teşekkür etti. Kalite kültürünün yükseköğretimde yerleşmesinde YÖKAK’ın oynadığı öncü rol, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin başarısının arkasındaki en önemli faktörlerden biri olarak öne çıktı.

Geri